View Single Post
Eski 16-10-2009, 12:13   #14
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zatoichi Mesajı Göster

Fazla alıngan davranarak bu mesajı yazdıgım ve verdiğim rahatsızlıktan dolayı ben tekrar özür dilerim tüm forum üyelerinden.
Iyi gunler Zatoichi,
Dusundugun gibi fazla alinganlik gostermissin.
Daha once hicbir foruma uye olmadigini ve bu ilk uyeliginde de zorlandigini belirtiyorsun. Yine senin belirtigin gibi bu foruma ilgi duydugunuz bonsai icin girdiniz. Bonsai yani sira, agaclar.net'ten tum bitkiler hakkinda ogrenecekleriniz de sizin bonsai yapmanizi kolaylastiracaktir, ama agaclar. net'in de kendi icerisinde kurallari vardir ben yine kurallar forumda vardir okuyun derken, yazilan turkcenin forumda nasil olmasi gerektigini yazan bir link veriyorum
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669 digerlerini de siz bulup okursunuz

Bonsaiseverin size ozel degildir yazisi, sadece sizin icin degil, yazilanlari bircok kisi gorecegi icin uyari herkes icindi. Paylasilan bilgiler de herkes icindir ki forumda yaziliyor. Istenilen soru sorulmadan once foruma bir goz atilsin, eger cevap bulunamazsa o zaman sorulur ve ya anlasilmayan bir sey varsa daha fazla aciklik getirilmesi istenir.

Istedigin bilgilere ulastigin zaman, sohbetlerin de bilgiler icerisinde yer almasindan yakiniyorsun haklisin gercekten bircok konuda gereksiz yazismalar olabiliyor elimizden geldigince onlari ayiklamaya ugrasiyor ve uyelerimizi de bu konuda duyarli olamaya cagiriyoruz.

Simsiriniz icin belkide o da forumda var diyeceksiniz diye yakiniyorsun.
Bonsaiyi diger sanat dallarindan ayiran bir ozellik var. Ornegin, birinin eseri olan resim ve ya heykeli kopya edip aynilerini yapamazsiniz. Oysa bonsaide baskasinin yaptigi agaclari kopya edebilirsiniz( ne kadar da kopya etseniz aynisi olmiyacaktir) daha dogrusu baska agaclari ornek alip benzer calismalar yapabilirsiniz. O yuzden foruma baska simsirler eklenmisse ve siz de simsir bonsai yapmak istiyorsaniz, forumdaki simsirler yaninda bulabileceginiz her simsir calismasina bakmalisiniz.

Daha once de yazdim simdi yine yaziyorum, Gordugunuz o guzel bonsailer kisa surede olusmus agaclar degildir. Bonsai sabir ve ozveri ister ve bonsai yaparken ister istemez bunlari da ogreniyoruz.

Hepimize kolay gelsin.

Ben de bir not dusecegim, bu yazilanlar sadece Zetoichi icin degildir.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön