Konu: Lale
View Single Post
Eski 15-10-2009, 13:25   #432
Bahar Erdem
Ağaçsever

Bahar Erdem's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2009
Öncelikle herkeze merhaba ben aranızda yeniyim yani aslında uzun zamandır bu forumu takip ediyorum ama üyeliğimi bugün gerçekleştirdim. Nasip ilk yazımda çok sevdiğim lalelere denk geldi.

Evet bahar hanım kgursan arkadaşımıza bende katılıyorum laleler soğuktan ve dondan etkilenmezler tek yapmanız gereken kışın soğuğuna dayanabilmesi için vaktinde ekip bünyesine vitamin toplamasını sağlamaktır. Ekerken eğer toprağınız su tutucuysa biraz kum karıştırmanızı tavsiye ederim. Böylelikle kışın oluşan gölcüklerde çürümesini önlemş vede soğanının daha rahat büyüyüp belki bir yavru oluşturmasını sağlamış olursunuz. Ama sakın gübrede ilave etmeyi unutmayın daha verimli olur. Güneş görmeside önemli tabi. Bende bu lale merakına geçen sene başladım. Hep isterdim yetiştirmeyi. Bigün şehir dışına çıktığımda bi yapı marketi gezme şansım oldu. Bi baktım lale soğanı satılıyor. Hemen aldım tabi renkler okadar cazibeliydiki dayanamadım. 5 torba aldım her torbada 10 soğan vardı. Üstelik kampanyası varmış 2 alana 1 bedava son gün olunca oradaki görüvli 1alana 1 bedava uygulaması yaptı paketin birindende 20 soğan çıktı. Doğrusu çok mutlu oldum. Ekerkende çok araştırdım özellikle bu siteden çok iyi bilgiler edindin ve gerçektende çok harika 110 lalenin sahibi oldum açtıklarında bütün komşularımın gözü benim balkonumdaydı. Tabi sonra onları bahçeye indirdim. Bu hafta havalar iyi giderse toprak bakımlarını yapıp seneye izleyeceğim ve izleteceğim bu görkemli gösterinin bekleyişi içine gireceğim. Bence sizde bekletmeden dikim yapmalısınız. Diğer üyelerinde dediği gibi Soğanlı bitkilerde daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Küçük bi not bi süre buzun içinde bile kalsalar bişey olmadığını ve soğanların kendini koruyabildiklerini öğrendim. Soğanlarınızı kontrol edin yumuşamışlarsa muhtemelen çürüyeceklerdir. Umarım size bi nebzede olsa katkım olmuştur. Sevgiler...

Düzenleyen Bahar Erdem : 15-10-2009 saat 13:37 Neden: imla hatası
Bahar Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön