View Single Post
Eski 15-10-2009, 10:50   #82
metin yam
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-11-2006
Şehir: gümüşsu turkiyenin en güzel en yeşil yerlerinden birisi
sayın hünnap severler benim faydasız kastım şurdan ibaret iri tr hünnapları yetiştiren süleyman demirel üniversitesidir bizim meyvelerden örnekler alıp aşılayıp ürettiler.hünnap ülkemize ipek yoluyla çinden gelmiştir ozaman ki göçlerde insanlar konakladıkları yerlerde hünnapları yediktikten sonra çekirdeklerini bıraktıkları yerlerde kendiliğinden çıkmıştır bizim burda bahçe şekilde hünnaplar ve sayısı belli değil bir ikincisi yaşları tahmin edilemicek kadar büyük bunları söylerkende kaynaklarım var peki türkiyede 20 400 yaşını geçmiş ağaçlar nerelerde varsa yazsın arkadaşlarımız hünnap şuan bile türkiyenin yarısından fazlasında bilinmiyor peki şifa yönü benim bi akrabam kanseroloji uzmanı (harf hatası olabilir ) izmirde hastanesi gaziantepte hastanesi var ve bunu çok araştırdı ve çok faydalarının olduğunu söylüyor iri hünnap cinsinde kuruma olmuyor ve kurutulmadığı içinde kaynatıp suyu içilmez türkiyede hünnapın lezzeti ile ilgili olarak nerde yetişirse yetişsin iddalıyım gümüşsuda bulunan hünnapların lezzetini kimse tartışamaz bu konuda iddalıdır gümüşsudaki hünnaplar çünkü biz 1970 lerden bu yana baharatçılara dağıtıyoruz ve pazarını sadece orlarda buluyorduk şimdi hünnap biliniyorsa bu ülkede neden her tarafta manavlarda pazarlarda bulunmuyo **** kiraz elma kayısı şeftali gibi yurtdışı ihracatı yok arkadaşlar hünapı bu kadar merak ediyorsanız sizleri misafir edelim gümüşsuda denizli /çivrile bağlı gümüşsu kasabasına
fidan ihtiyacı olan arkadaşlarda www.hunnapci.com dan iletişime geçebilirler
saygılarımla

metin yam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön