Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi spesific
Merhaba arkadaşlar. Yeni katıldım. Az önce bir sürü şey yazmıştım buraya. Ve giriş yapmadan önizleme yap dediğim için yazdıklarımın hepsi gitti. O yüzden sinirlerim bozuldu. Çünkü büyük bir sevinç ve heyecanla yazmıştım. Manolyalarla ve böyle bir site ile tanışmış olmanın mutluluğuyla. O yüzden şim kısaca yazacağım. Çok vaktim de yok. Elimde 100-150 gr. tohum var. Hiçbir işlem yapmadan bekleme süresi ne kadardır? Kırmızı kabuklarını soyup bekletsem dah mı uzun dayanır? Torf nedir? Soğuk katlama kumla mı daha iyi olur torfla mı? Soğuk katlama tam olarak nasıl yapılıyor? Tohumları nasıl koyuyoruz. Derinlik ve iki tohum arasındaki mesafe farkeder mi? Dolaba koymadan önse neden streçliyoruz, hava almaması için mi? Tohumları ağaçtan mı toplamalı yere dökülenlerden mi? Çimlendirme ne demek? Katlaması bitmiş tohumları toprağa almak mı? Tohumların katlamasını bittiğini nereden anlarız?
Daha çok sorularım var ama öncelikle tohumları ziyan etmeden işleme almak istiyorum. daha sonra sorularıma devam edeceğim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..
Manolya aşkınaaaaaa
Hoşçakalın...
|
benımde elımde manolya tohumları var burdan bılgı almak ıstedım okuduğumda edındığım bılgıler yukarda var soğuk katlama gerekıyor bulunduğum ilçede görüştüğüm bır manolya üreticiside soğuk katlama yapmadan kırmızı kabuklarını soyup dıkılebıleceğinı kendının böle yetiştirdiğinı söledı uzun bır uğraştan sonra elınde 9 yaşında bol mıktarda manolya var ve çok sağlıklılar tohumdan uretımde yaklaşık 10 sene kadar çiçek açmadığını duymuştum yınede sıze yardımcı olabılecek arkadaşlar vardır kolay gelsın temennımle tekrardan hoşgeldınız