Benim kanaatim bir çok meyve de olduğu gibi hünnapta da küçük meyveli cinsin daha tatlı ve kurutmaya müsait olduğu yönünde. Böylece taze olduğu mevsim dışında tıpkı iğde gibi saklanıp tüketilebilir. Ancak ir meyvenin de yaş iken çok tatlı türleri olduğu açık. Bu sene kendi bahçemdeki iri meyveli türlere ilaçlama yapmadığım için kurtlanma görüldü ancak sağlam olanları tattım, çok sulu ve lezzetliydi. Bu nedenle kurusu için yerli tür, tazesi için hem iriliği hem de bereketi nedeniyle (tıpkı elma yer gibi) iri denilen türler tercih edilebilir. Ben de her ikisinden de var gayet memnunum

Ayrıca iri çeşit faydasızdır gibi söylemlere gerek yok. Taze meyvelerde etken maddeler ayrı, kuru meyvelerde etken maddeler ayrı demek daha doğru olur. Bunu da uzmanları söylemeli. Sn Kuyucu'da bol çeşit vardı sanırım, kendisi de bu konuda bir şeyler söyleyebilir.