Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Sayın Tturt, bir yıllık olmasına rağmen adeniumlarınız fazla bir gelişim gösterememiş, saksı harcından olabilir mi diye düşündüm.
Ben adenium saksı harcını şöyle hazırlamıştım; bir ölçü bahçe toprağı, bir ölçü vermikülit, bir ölçü perlit, bir ölçü yanmış çiftlik gübresi, bir ölçü torf, bir ölçü dere kumu, bir ölçü pirinç kabuğu.
Onbeş günde bir de sıvı besin veriyorum, iyi bir sıvı gübre markası önemli değil.
İsterseniz saksı harçlarını değiştirebilirsiniz, bunun için Sonbahar uygundur, bitkilerin güneş alması da önemli tabi.
Kolay gelsin.
|
İlk önce cocopeat, perlit, torf karışımındaydılar. Üç tanesinin saksını büyüttüm ve aynı karışımla fakat biraz daha fazla torf kullandım. Farklı üç tanesini de aynı saksıya koyarak gelişimlerini izlemek istedim. Bu saksıya bahçe toprağı ve sakarya mili koydum. Aynı zamanda adeniumların farklı toprak yapısına ve birlikte olmaya vereceği tepkiyide görmek istedim. Sonuç olarak farklı toprak yapısından etkilenmediler. Gelişim konusunda toprağın etkisi olsada sanırım benim eksikliğim sıvı gübre takviyesi ve kış döneminde yeterli güneş ışığı alamamaları. Gübre olarak genelde organik gübre verdim. Sıvı gübre takviyesi yapacağım. Güneş konusu ise maalesef kışın şartlarım ancak bu kadar. Gelişmeleri paylaşacağım.