Sevgili arkadaşlar!
Sitemizdeki yazışmalarımızda Türkçemizi doğru kullanmaya hepimiz dikkat etmeliyiz. Yönetim bu hususa çok ehemmiyet veriyor, chat lisanını kullanmamamızı istiyor.
Noktalama işaretlerine dikkat etmediğimiz ve paragraf yapmadığımız zaman da yazdığımız yazı anlaşılmıyor ve anlaşılması güçleşiyor.
Bizler bu hususlara da dikkat etmeliyiz zira yeni üyelere örnek olacağız.
Benim de yaşım ileri, altmışiki yaşındayım. Bilgisayarla da tanışalı daha üç sene olmadı bile.
Öğrenmek için bir kursa da gitmedim. Bu sitede öğrendiklerimle ve eşe dosta sorarak idare ediyorum.
Daktilo kullanmaktan gelen alışkanlıkla hızlı yazabiliyorum tabii arasıra yanlış tuşlara da bastığım oluyor ama yazımı göndermeden evvel okumam, yaptığım hataları düzeltmeme olanak sağlıyor.
Ayrıca yazınızı göndermiş bile olsanız, düzelt düğmesine basarak hatanızı düzeltebilme olanağınız var.
Noktalama işaretlerini hepimiz daha ilkokulda öğrendik. Noktadan sonra bir boşluk bırakarak yazımıza büyük harfle devam edileceğini, virgülden sonra bir boşluk bırakarak yazmamız gerektiğini hepimiz biliyor ama yazılarımızda dikkat etmiyoruz.
Sevgili sanksrist, yurtdışında yaşayıp da türkçe klavyesi olmayan arkadaşlara sitemiz bu hususta hoş görülü davaranıyor zaten
Sizlere bildirmek istediğim bir husus daha var. Yeni üye olan pek çok arkadaşımız bizlere " Bu sitede yazım kurallarına dikkat edildiği, Türkçeyi çok düzgün ve doğru kullanan bir site olduğu için üye oldum" diye yazmaktadırlar.
|