View Single Post
Eski 13-10-2009, 19:35   #278
gece
Ağaç Dostu

gece's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Sonbahar, kış bahçesi!

Rica ederim Lilican, tekrar hoşgeldin, sefalar getirdin.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Acarextt03 Mesajı Göster
İnşaallah bir aksilik olmazsa bizde arkadaşlarla cumartesi gitmeyi planlıyoruz...
sn. gece bezelyeleri biberlerin yanına sökmeden diktiyseniz biz hafta sonu oraları temizlerken zor olur mu..
Biberlerin çiçekten meyveye döneceklerini artık pek beklemeye sabrımız kalmadı desem...
Biz o kadar çok biber topladık ki evde bir düzine ipte biber kuruttuk vs. vs.
Hani uygun görülürse biberlerin yerine kışlık bir şeylere geçsek...
zira resimdeki gibi bir tertip düzen ve temizlikten sonra ekip dikme planlamıştık...

hatta toprak biraz havalı ve gübreli kalırsa diye düşünmüştük...
bu durumda bize ne tavsiye edersiniz...

BEN LAHANA TERE EKİLMESİNİ DÜŞÜNÜYORUM...
ÇOK GÜZEL OLUYORLAR...
Zor olmaz, ben zaten kazıp, ektim bezelyeleri. Bezelyeleri ekerken sizin plan, programdan haberim yoktu, zaten birkaç kök bezelye, hiç sorun olmaz, gerekirse çıkarırız, hatta biraz yeşerdikten sonra çapalar, yeşil gübre yaparız, bahçe bizim, kime ne

Biberlerin sökülmeyişinin bir nedeni de; bezelyeler çimlenip, boylanmaya başlayıp da tırmanma ihtiyacı duyduklarında, o zamana kadar yapraklarını da dökecek olarak biberlerin gövdesinden sarılmak için yararlanmaları idi, bunu da belirteyim. Biberler mahsulünü vermiş vermesine de bundan sonra da engel olacak bir durumları yok, olursa zaten yapılacak olan belli!

Bence toprağı kısa bile olsa nadasa bırakmaya gerek yok, toprak çok bereketli, su sıkıntısı sözkonusu değil vs. Fasulyelerimizi ektiğimiz alan zaten azot açısından gübrelendi sayabiliriz.

Kış bahçesi planlamanızda dikkat ettim de yalnızca yaprakları ve yumruları yenen bitkiler var. Çiçeklerden vaz mı geçildi? Onlar da "çok güzel oluyorlar"

Şubat ayında fidelik olarak minik bir sera da yapar mıyız, ne dersiniz?

gece
sonbaharı halletmiş gibi kış bahçesini düşünen forum kişisi!

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön