Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ridvankocatas
Ayrıca kendi kuluçka makinamda her sene 200 civarında kekliği üretip doğaya salıyorum.
|
Sevgili ridvankocabaş,
böyle bir şey yaptığına çok sevindim ve bende yapmak istiyorum. Zaten çoktan beri aklımdaydı.
Biz de avcılar kulübü olarak dört yıl önçe Av ve yaban hayatı işbirliği ile 250 adet keklik yavrusunu 21 gün ağ ile çevrili geniş bir kafeste besledik, büyüttük tabii 21 gün gece gündüz nöbet tuturak, sonra doğaya saldık.
İki yıl da avı yasakladık. Hani faydası oldu mu dersen, pek olmadı.
Birincisi, Merkez Av Komüsyonunun av yapmak isteyen avcılara gönderdiği haritada buraları
üreti alanı diye belirtiyor ve bunu gören avcıların sezon açıldığında o bölgeye aşırı bir yığılması ve av baskısı oluyor.
İkincisi avlağa keklik salınmadan önce bir envanterin çıkarılması gerekiyor ki ne kadar kuş kazanılmış, bu bilinmiyor.
Benim sizden öğrenmek istediğim;
bu kuluçka makinesi hakkında bilgi...
Ayrıca saldığınız keklikler ne kadar büyük yani kaç günlük ve bunlar dağal yaşama ne kadar uyum sağlıyabiliyor.
Saldığınız keklikler yerli keklik sürülerine karışıyor mu ve onlarla eşleşiyor mu? Yoksa ayrı sürüler halinde mi yaylım yapıyor?
Salınan keklikler yerli keklikler gibi kendilerini düşmanlarından koruyabiliyor mu?
Daha çok soracaklarım var da yeni geldin, geldiğine pişman etmeyeyeyim bari.
Rastgele