View Single Post
Eski 11-10-2009, 05:14   #48
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
[QUOTE=ahmet salih;509676]Sn; Orijin konuyla ilgili yazıları sırasıyla kopyalıyorum.
Alıntı:
cevabınız Sn;Orijin konuyu buraya taşıdığınız için teşekkür ederim.Ben yapraklarının ciddi zehir içerdiğini ve az miktarda yenmesinin bile ölümcül olabileceğini ve olmamış meyvelerinin de zehirli olabileceğini hatırladığım için, bir uyarıda bulunma ihtiyacı hissettim.Siz hala benim olmamış meyvelerin zehirli olduğunu iddia ettiğimi yazabiliyorsunuz.(ben yazımı bir kaç kez okudum,herhangi bir kesin yargı veya iddia anlamı çıkaramadım) amacım böyle ölümcül olabilecek bir konuda yanlış anlamaları önlemek ,bilgilerimizi paylaşarak doğruyu bulmaktır.istemiyerek de olsa,Sizi kırdıysam özür dilerim.En azından ben bilmiyordum,Sn;Bari'den çekirdeklerininde zehirli olduğunu öğrendik.
Sayın ahmet salih;
Birazcık kırıldığımı ve o günkü yazımı da o ruh haliyle yazdığımı inkar etmemeliyim!
Neden mi?
Sayın isolet' e cevap niteliğinide yazdığım o iddiama karşılık, siz kimi muhatap almışsınız? Beni mi? Hayır! Alıntı benden, yanıt sayın isolet' e!
Yenilebildiğini iddia eden benim.
Ama siz; ''sayın orijin, bu bilgilendirmeniz hatalı'' diye, beni uyarmanızı beklenirken, sayın isolet' e, ''aman haa, siz ona buna kulak asmayın!'' dercesine bir ifade ile yazmışsınız, yazınızı..

Çekirdeklerinin zehirli olabileceği bilgisini, bende önemsiyorum. Çünkü okuduğumuz birçok yerde ''meyveleri dışında herşeyinin'' zehirli olabilceği, iddia ediliyor.
Sayın bari de kesin bir ifade kullanmıyor ''Çekirdekleri de zehirliymiş! Diyor, hiçbirimiz ''Zehirlidir!''diyemeyiz. Zira elimizde yeterli veri yok. Benim okuduğum sadece bir gazete haberi. O da yapraklarının zehirli olduğu ile ilgili. ''İngiltere' de biri, 400 tane yaprak yiyerek intihar etmiş.'' O kadar.
Sayın ahmet salih;
Benden özür dilemenizi büyük bir erdem olarak algılıyor, şayet bende sizi kırdıysam özür diliyorum.
Saygılarımla.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön