View Single Post
Eski 10-10-2009, 17:25   #34
Barçman
Ağaç Dostu

Barçman's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2009
[QUOTE=limon;509469]Barçman, ellerinize sağlık, her şey çok güzel.

İlk fotoğrafa bayıldım. Şakayık olduğunu hiç anlayamadım, yazmasaydınız soracaktım. Gördüğüm kadarıyla çalı formlu bitkileri ağaç haline getiriyorsunuz. Bize bu işin püf noktalarını verirsiniz umarım. Gövde kalınlaşana kadar tepe budaması yapıp, gövde kalınlaştıktan sonra da alt dalları mı budamak gerek? Yoksa başından itibaren bonsaideki gibi ara tüm dalları kesip, en güçlü 2-3 dalı bırakıp, budamak mı gerek?

Bir serada gördüğüm ağaç formu verilmiş "Katırtırnağı" na bayılmıştım. (Çok eski ve gelişmiş olduğundan, fahiş fiyata satılıyordu) Ufak alacağım bir bitkiye kendim o formu vermek istiyorum.

Bahçenizde, hayvanlarıız, sevdikleriniz, bitkilerinizle, sağlıklı, mutlu, uzuun yıllar diliyorum.

çok teşekkür ederim evet bitkileri değişik şekilllerde budayıp şekil vermeyi seviyorum
Sorunuza gelince iki ana dal bırakıyorum devamlı üstten ve yanlardan budayıp şekillendiriyorum
sepet formu vermek içinse bitkinin tam yanlarından birer dal bırakıp uzatıyor ve belli bir uzunluğa gelince plastik klipsle yukarıdan bağlıyorum
Umarım anlatabilmişimdir

Barçman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön