View Single Post
Eski 09-10-2009, 12:53   #12
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kalambaklı Mesajı Göster
Sayın değerli hocam Ali H.ALI ; kalambaklı / bonsai denemelerim başlığı altında açmış olduğum bölümümde bulunan bonsai adayları ağaçlar hakkında sizin de görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Saygılar ve sevgiler sunarım,
Sayin kalmbakli, iyi gunler.
agaclariniza baktim, ilk calismalar olarak hic de fena degiller. Zaten diger arkadaslarim neler yapmaniz gerektigini yazmislar. Onlarin yazdiklarina benim ekliyeceklerim. Onceden nasil bir tarz uzerinde calismak istediginizi bilirseniz agacinizi daha cabuk bir sekilde bonsai yaparsiniz. Tel sarmanin amaci agaciniza tasarladiginiz sekli vermek icindir. Budama da oyle tasarladiginiz tarza gore agacinizi budar sekillendirirsiniz.

Gelisi guzel bir telleme ve gelisi guzel bir budama hem size zaman kaybettirir hem de agaciniz, uzerindeki yanlisliklari duzeltirken, gecmiste agacin gelismek icin onca enerjisi bosuna harcamis olur.

Bonsai basliklari altinda istediginiz her bilgiyi bulabilirsiniz. Bulamadiklarinizi da sordugunuz zaman bilen arkadaslar seve seve yanitlaycaktir.

Izmirde olmaniz da sizin icin bir ayricalik. Izmirde yapilan toplantilarda gorerek ogreneceginiz cok sey vardir. Bence bunu degerlendirmelisiniz diger bircok sehirlerde yasiyan uyelerimizin boyle bir ayricaliklari yok.

Calismalarinizda kolayliklar dilerim.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Başa Dön