View Single Post
Eski 09-10-2009, 03:58   #156
x-29
Ağaçsever

x-29's Avatar

Giriş Tarihi: 22-04-2009
Solucanlarin Gubreden ayrilmasi

Merhaba,
Bunun icin birkac yontem uygulaniyor. Eger uretim yerden yuksekte bu is icin imal edilmis yataklarda yapiliyorsa, yataklarin alt kismini olusturan elekler sallanarak gubre alt kisimda toplanir.
Ikinci metot ise yerdeki yataklarda yapilan imalatta kullaniliyor. Yataklardaki gubre hasat edilmek istendiginde solucanlara sadece yataklarin kenarlarinda besin verilmeye baslaniyor. bir sure sonra hemen hemen tum solucanlar kenarda toplandigi icin ortaki kisim aliniyor (az da olsa bir kisim solucan bu kisimda kaliyor ama cokta onemsenmiyor.)
Ucuncu metot ise 28 gun metodunda uygulaniyor. Belirli bir miktar solucan, yatak malzemesi ve besinler bir kaba konularak 28 gun bekletiliyor. Solucanlar bu zaman icerisinde hem besinleri gubreye donusturuyor hemde uremeye basliyorlar. urettikleri kozalarinda 28 gun icerisinde bir cogu aciliyor. Daha sonra bu kap bir elek sistemine bosaltiliyor. Once icindeki solucanlar, daha sonra kozalar ve en sonda gubre ayriliyor.
Ozetle su anda kullanilan hasat metotlari bunlar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emelyavuz Mesajı Göster
Merhabalar, forumunuzu uzun zamandır takip ediyorum ancak üye olmak için yeni fırsat bulabildim. Benim sizden burada öğrenmek istediğim konu şu ;

Solucan gübresi için çürümüş materyaller ile solucanlar besleniyor ancak halen solucanlar toprak içindeler. Sn. Epsody'nin eklediği fotoğrafta tesisde kutu paneller içinde toprak içinde yetiştirme yapılıyor. Benim burada anlayamadığım gübrenin kullanım zamanı geldiğinde veya satışı yapılacağı zaman içinden solucanlar ayrılıp toprak nasıl alınıyor ? İçerisinden solucanların yok edilme işlemi nasıl ?

Bu konuda bana bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum. Bu forumda yorum yapan herkese emekleri için teşekkür ederim. saygılarımla.

x-29 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön