Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu
gojileri dikerken agrohum ve ecosorb kullandınız mı?
Gojiler yüksek ph ı seviyor.8 civarı.Ph konusunda ne düşünüyorsunuz?
LC yi ekşi olarak tanımlamışsınız bu durumda sanırım LC dikmeyeceksiniz ?
Gojilerin nasıl kurutulacağı da önemli bir konu, gelecek sene meyvelitepede oldukça fazla gojinin kurutulacağı anlaşılıyor  Kurutmanın püf noktalarını seneye okuyacağız inşallah  Gojilerin kararmaması için el değmemesi gerektiği önemli, sonrası için yine bir kaynak bulamadım
Bir de gojilerin aralık ocakda çıplak kök olarak dikilip dikilmeyeceğine dair sizin fikriniz nedir?
|
Gojileri kalıcı yerlerine dikerken agrohum, ecosorb ve keçi gübresinden yaptığım kompost kullandım. Tabii bir kaç kez sulama suyundan EMA da verdim.
Evet bu durumda LC ekmeyeceğim. Yanlız bu bahar egetropical'dan aldığım iki fidan vardı. Bunlar sanırım geçen yıl tohumdan çimlendirilmişti. Yaprakları daha küçük. Bu iki fidanın LC olduğunu düşünüyorum. Bunlar çiçek açıyorlar ama 1.5 yaşında olmalarına rağmen henüz meyve vermediler. Meyve verirlerse onların da tadını anlamış olacağım.
Evet, goji kurutma bahsine sanırım (inşallah) gelecek yıl geleceğiz
Çıplak kök konusunda bir şey söyleyemiyorum. Fidanlar zaten saksıdayken niye çıplak kök olsun ki?
Bundan sonra tohumdan veya çelikten fidan yaparken mikoriza mantarları kullanmayı da düşünüyorum.