Maceranın 2.kısmı ile hikayenin hitamı:
Bonsai Sever’lerden Oktay bey ve Erguvan Muhibbinin bulunduğu aracın yarışın galibi olarak Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesine vasıl olduğunda kalmıştık. Neyse yakın ara ile Aybalanın aracı da teşrif etti. Malina Hazretleri
www.agaclar.net reis-i umumisi olarak önce bir yetkili mercilere merhaba diyelim dedi. Nihat Gökyiğit bey dostları ile oturuyormuş hemen kalkıp baskın veren agaclar.net ahalisini karşıladı. Malina hazretleri kendisini hatırlattı Nihat Gökyiğit vakfının kurucusu ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesinin banisi yayınladıkları Bağ bahçe ( bu arada bir açıklama yapalım. Bahçe bağçe nin zamanla değişmiş halidir ve küçük bağ bağcık anlamındadır ) dergisinin elde mevcut sayılarından bir takım agaclar.net kütüphanesine bağışlayınca yazmaya okumaya meraklı Erguvan Muhibbi de yüzsüzlük edip hani bana hani bana deyince NGBB nin haşmetli banisi veren el alan elden üstündür buyruğu mucibince bir takım da fakire verile diye buyurdu. Bahçenin Müdür-i Umumisi emekli müderrislerden Adil Hocanın sofrasına oturmuş kavununa eşlik edilmiş ve tarassutta bulunulmuş olan zamandan beri neredeyse bir yıl geçmişti ve bahçede müthiş gelişmeler vardı. Kütüphane, eğitim salonu ve fide üretim merkezi hep beraber gezildi daha sonra Nihat beyin rehberliğinde bahçenin gezisi başladı. Erguvan Muhibbi Nihat bey ile bir heyecanla koştura koştura parkı gezerken ve her ağacın her bitkinin yanında Nihat beyin verdiği muhteşem vaazı dinlerken fark etti ki arkadaşlarını yoldaşları yanında yok. Hemen kablosuz iletişim aracını cebinden çıkarıp Malina hazretlerini aradı. Fakat Malina hazretleri cevap virmez. Erguvan Muhibbinin üzüntü ve telaşını tahmin ediniz. Elektronik dalgaların manyetik izlerini sürerek telefonun nerde çaldığını bulmaya çalışarak Malina hazretlerine ulaşıp telefonlarını açmalarını istirham eyledi. Böylece yeniden bir araya geldiler. Sonra hep beraber gölbaşındaki sıralara oturup Aybalanın ikram ettiği Aymuzları midelere indirdiler. Gölbaşındaki Kazlara ve Ördeklere sadaka vermeyiniz tabelasına rağmen Aymuzlardan ve Aymuzkabuklarından eser miktarda kaz ve ördek hisselerini takdim eylediler. Çocuklar gibi şendiler. Güneş açmış ve NGBB buluşmasını bir sonbahar klasiğine çevirmişti. gün akşam olurken Aybala, Bahçevan ve Bahçekız maltepe yönüne doğru gittiler. BonsaiSever Oktay bey diğer iki ihtiyarı arabasına atma nezaketini gösterdi. Göztepe de Erguvan Muhibbini ve tamburunu indirdi. Erguvan Muhibbi bu sezon birincisini marmaradaki yunuslara kaptırdığı 2.Şapkasını çıkarıp onlara sallayarak teşekkür etti ve köşeyi dönmelerini arkalarından izledi.
Ve Tanrıya şükretti
www.agaclar.net le ve güzel dostlarıyla buluşmasını sağladığı için...