Konu başlığıma uygun yorumlar dileklerimle.
Arkadaşlar bu mesajımda sizlere konu başlığımın içeriğinin kapsadığı oluşumlara değinmek istiyorum.
Bazı arkadaşların solucan gübre arayışları, kırmızı solucan temin ederek bu gübreye ulaşmak düşüncelerine katılıyorum, fakat benim bu konu içinde anlatmak istediğim, gübreyi oluştururken işletme amaçlı değil bahçemizin toprağını daha organik gübreyi sağlarken pratik olarak kendi imkanlarımızla bu gübreyi sağlamaktır.
Ben bu gübrenin içeriğindeki özellikleri " kompost hazırlama " başlığında'ki mesajlarımı okursanız kendi tekniğim diye lanse ederek açıklamalarda bulunarak çukurda kompost uygulamaları içinden adeta keşif te bolunmuş inancı, bahçemde yetiştirdiğim ürünlerde görüyordum.
Sanalda bahçemi gezen arkadaşlar bunu fark etmişlerdir.
Arkadaşlar ben kompost gerçeğini fark ettikten sonra bütün gübrelerin kompostlaştırarak toprak ve bitkiler için daha yarayışlı bir oluşum içine girmesi ile toprak tarafından kabul görmüş besin özeliği ile bitkiler tarafından organik özelliği üstünlük göstermesiyle, ben bu kompostun topraktaki solucanlara sunarak işlenmesi ile topraklar ve bitkiler için en değerli besini sağlanmasıydı.
Şimdi size topraklarımızdaki solucan populasyonlarını arttırarak, bu işi dışardan solucan aramadan bitki yetiştireceğimiz toprak parçalarına gübre ve organik atıklardan oluşan kompostlarımızı çukur veya kanal şeklinde açarak hasat sonunda doldurarak yeni ekim ve dikim zamanına kadar toprak solucanlarına sunarak "solucanlara kompost" olşumunu başlatmalılar.
Başlığımızın anlamına uygun oluşum bence bu olmalı, çünkü ben bu anlayışla solucanlarla kompost yaparak solucan gübresinin sihirini yakalamaya çalışıyorum.
|