View Single Post
Eski 06-10-2009, 02:56   #886
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Önçe iyi niyetli olduğumu ve bir türk'ün bir türk ürünü veya bir buluşundan bir türk olarak her zaman onur ve gurur duyduğumu sanırım şu mesajımda biraz olsun belirtim.

Benim asıl söylemek istediğim siz bu fotoğrafı gördüğünüzde bu levha veya tabelayı gördüğünüzde ne düşünürsünüz? http://www.agaclar.net/forum/attachm...4&d=1252335445
Demezmisiniz burası b5a ile yetiştirilen bir alan.
Alıntı:
B5A'nın önceden kimyasal gübre kullanılan alanlarda da kullanılabileceği ve bu tür uygulamalar sonucunda elde edilen ürünlerin Almanya, Amerika, Laben Laboratuvarı (Antalya) ve Ege Ünüversitesinde ayrı aryrı yapılan analizlerinde sıfır kalıntı elde edildiği deklare edildi. Bu nedenle çiftçi kimyasal gübre kullansa dahi üzerine 3-4 gün sonra olmak kaydıyla B5A uygulandığında ve kalıntı bırakan bir zirai ilaç kullanılsa dahi hasattan 30 gün önce B5A uygulanıldığında kalıntının sıfır çıktığı kesin olarak tespit edildiği açıklandı.
Yukarıdaki tabeladan bunları anlayamazsın, o tabeladan kişi b5a ile üretilen bir ürün diye bakar. O tabelada burada dap gübreside kullanılmıştır iberesi yok. Bir başka üretici b5a ile böyle oluyormuş deyip sadece b5a kullanırsa aynı neticeyi alamazsa bu bir kandırmaca olmuyormu?
Alıntı:
Yukarıda bahsi geçen çiftçi kimyasal kullanmasına rağmen B5A kullanmak istemiş yinede farklı bir tarlada ve aynı üründe kimyasalla yaptığı uygulamaya göre B5A'lı ve kimyasal gübreli tarlasından gözle görülür sonuçlar elde edilmiştir.
Ben niye göremedim bilmiyorum, yarın isterseniz her iki tarlanın fotoğraflarını koyabilirim. Ama önce deklere edenler fotoğraflayım koysunlar ki beni mahcup etsinler.
Alıntı:
Ancak bahse konu tarla malum geçtiğimiz Eylül yağmurlarında sele mağruz kalmış ve oldukça hasar görmüş, çiftçi sel nedeniyle mağdur olmuştur
Evet yağmura baruz kalmıştır fakat sele maruz kalmamıştır, yağmura maruz kalıncaya kadar ürün zaten meyve dölünü tamamlamıştı, yağmurdan dolayı çiçek kaybı meyve kaybı olmamıştır.
Alıntı:
B5A kullanılan alanda bitkiler yeniden toparlanma ve gözle görülür düzelmeler gösterdiği deklare edilmiştir.
Bunu anlıyamadım, yani yeniden çiçek açıp meyvamı yapacak?

Lütfen masa başı söylemleri deklareleri bırakıp gerçekleri görelim.

Lilium Çevrimdışı   Başa Dön