Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Arkadaşlar yazsam mı, yazmasam mı, diye çok düşündüm, yazmamın doğru olacağını düşünürek sizlerle bir şeyleri paylaşmak istiyorum.
Yaklaşık bir ay önce bir fasulye ekimine gözlerimle şahit oldum, ekmeden önce toprağa dap gübresini (kök gübresi) verdi, bir şeylere şahit olacağım sanki içime doğmuş gibi ne gübresi veriyorsun diye sordum, dap dedi.
Çapa yaparken de bir gübre verdi ve suladı, iki gün önce tarlanın yanından geçerken şu Eklenti 101644 levhayı görünce şaşkına uğradım ve içime çok çeşit şüpheler düştü, ne gibi mi? zirai gübrelerle besle sonra da b5a ile olan bitki diye göster.
B5a ürününü piyasaya süren yetkililerin bu gibi şeyleri bilerek kasten yapacaklarına inanmıyorum, inanmıyorum ama kullandırdığınız kişileri de güvenli dürüst kişilerden seçerseniz sizlerde altatılmamış ve aldatmamış ürününüze olan güveni sarsmamış olursunuz.
|
B5A Sıvı Organik Gübrenin bayiler toplantısına bu hafta sonu katılma fırsatı buldum.
Bahse geçen bayi ile konu hakkında konuşma fırsatı buldum. Bayi (Aziz KOÇUM) tarafından değil çiftçinin ısrarıyla gübre kullandığını ve gübre uygulamasıyla özellikle B5A kullanılması ısrarı nedeniye bu şekilde bir uygulama yapıldığını bizzat kendisi söyledi. Toplantıda da B5A'nın önceden kimyasal gübre kullanılan alanlarda da kullanılabileceği ve bu tür uygulamalar sonucunda elde edilen ürünlerin Almanya, Amerika, Laben Laboratuvarı (Antalya) ve Ege Ünüversitesinde ayrı aryrı yapılan analizlerinde sıfır kalıntı elde edildiği deklare edildi. Bu nedenle çiftçi kimyasal gübre kullansa dahi üzerine 3-4 gün sonra olmak kaydıyla B5A uygulandığında ve kalıntı bırakan bir zirai ilaç kullanılsa dahi hasattan 30 gün önce B5A uygulanıldığında kalıntının sıfır çıktığı kesin olarak tespit edildiği açıklandı.
Yukarıda bahsi geçen çiftçi kimyasal kullanmasına rağmen B5A kullanmak istemiş yinede farklı bir tarlada ve aynı üründe kimyasalla yaptığı uygulamaya göre B5A'lı ve kimyasal gübreli tarlasından gözle görülür sonuçlar elde edilmiştir. Ancak bahse konu tarla malum geçtiğimiz Eylül yağmurlarında sele mağruz kalmış ve oldukça hasar görmüş, çiftçi sel nedeniyle mağdur olmuştur yine de B5A kullanılan alanda bitkiler yeniden toparlanma ve gözle görülür düzelmeler gösterdiği deklare edilmiştir.
Önceki mesajımdaki anlaşılmalardan dolayı bana ulaşan kullanıcılarımızıda ortadan kaldırmak amacıyla bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum. B5A başlığını okuyan ve B5A'yı takip eden forumdaşlarımıza bildirmeyi görev bildim.
Ayrıca B5A konusunda toplantıda alınan yeni kararlar ve uygulama şekilleri tavsiyeleri olmuştur bunlarıda yakın zamanda takip edenlerimize bildireceğim.