View Single Post
Eski 05-10-2009, 15:23   #1
kızıl_karanfil
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-10-2009
Arrow Bırakın Munzur Özgür Aksın!

Merhaba Doga sever sevgili arkadaşlarım.Biliyorsunuz ki Tunceli de yapılması planlanan 8 adet baraj var ve bu barajlardan biri su tutmaya başladı (Uzun Çayır barajı).Bu barajlar yapılırsa Tunceli haritadan silinecektir.Bölgenin En önemli Dogal Zenginliği Munzur Vadisindedir.Munzur Dağları, yalnız Türkiye'nin değil Avrupa'nın en önemli bitki alanlarından birisidir. Önemli Bitki Alanı aralarında 43 tanesi yalnızca Munzura özgü olmak üzere 138 ülke çapında nadir takson içerir.

Olaki bu barajlar tamamlanırsa tüm bu doğal zenginlik yok olacaktır.Barajlar çevre kirliliğinede yol açacaktır.Biliyorsunuz ki sular yukselince beraberinde pislikler (Çöpler) de yukselecektir ve Buda Bir çevre faciasına neden olacaktır.

Bir de gelin bu barajların yöre insanına verdiği zararlardan bahsedelim.Barajlar tamamlanırsa bir çok ziyarette sular altında kalacaktır ve yöre insanı bu konuda inançlarına ciddi bir saygısızlık yapıldığını duşunuyor.Bölge insanı zorunlu göçe zorlanıyor.Metropollerde artık adım atacak yer yokken devletimiz ne yapmaya çalışıyor?

Bir yandan köyden kentte nüfus akışını engellemek için Yeni yasalar plan ve programlar tasarlarken anlaşılmaz uygulamalarI HAYATA GEÇİRİYOR.. Kentli vergisi adı altında Haraç almayı planlarken o insanlara orda yaşam hakkı tanımayıp şehirlere gitmek zorunda bırakıyor.Benim anlamadığım bir konu daha var.Bir takım çevre örgütleri (TEMA,DOHAYKO) batıda cayır cayır yanan ormanlara karşı bir çevre bilincine sehipken Tuncelide Devlet eliyle yanan ormanlara karşı en ufak bir enerji sarfetmiyor.Oysaki doğa karanlık ellere bırakılmamalı doğayı kirli politikalarına alet edenlere içimizdeki tabiat sevgisiyle karşı çıkmalıyız.

Sizlerin şunun bilincinde de olmanızı istiyorum oradaki insanlar açlığa sefalete itilmek isteniyor bununla beraber toplumsal bellekleri silinmeye, tarihini kültürünü bilmeyen nesillere ,ve üç kuruş için vücudunu satmaya,haysiyetini bir köşeye atıp hırsızlık yapmaya zorlanıyorlar.Arkadaşlar Sizi duyarlı olmaya çağrıyorum...

Düzenleyen kızıl_karanfil : 05-10-2009 saat 19:10 Neden: İmla Yanlışı
kızıl_karanfil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön