View Single Post
Eski 04-10-2009, 23:01   #68
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Sn.tourkana,
Bir dahaki gelişinizde sizi tarla gibi P.afra olan çiçekçiye götüreceğim. Sizin vaktiniz ve yeriniz olmadığı için bir şey diyemedim.
P.afra kendi haline bırakıldığı zaman kıvrımlı dik tarzı kendisi oluşturuyor. Çiçekçilerde de bu bitki genelde böyle bulunabiliyor. O nedenle bulamamışsınızdır.
Ben çok yaşlı bir P.afra bitkisinin sarkık tarzda işlemenin çok zor olduğunu düşünüyorum. Çünki kalın bir gövdeye şekil veriyorsunuz, aylarca bekliyorsunuz, şekli neyle vermişseinz onu aldığınız zaman hemen eski haline dönüveriyor. Ben kıvrımlı dik tarz olan bitkimi, gövdesi yukarı doğru düz olsun diye bir çıtaya 6 ay bağladım. Gövdesinin kalınlığı 3 cm. idi. 6 y sonra çıtayı bağladığım ipleri çözdüm. Şimdi ilk haline döndü. Ama ben şimdi yine bağladım. Artık çözmeyeceğim.
Ama yani uzayan bir dalı tellediğiniz zaman 20 gün demiyor istediğiniz şekli alıyor. Daha sonra bu şekli biraz korumaya kalıyor iş. Bunlar benim 2 yıllık tecrübem.
Ben bu bitkinin takipçisiyim. Bir gün kendimi yeterli bulursam bitkiniz hakkında öneriler getirebilirim ancak.
Ama ben olsaydım, arkaya doğru uzanan dalın üzerindeki yukarı doğru olan filizlerin hepsini hemen kesmez bekler, düşünürdüm. Nasıl olsa olan dalı sonradan kesmek kolay.
Kolay gelsin.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön