Bir sanatçının başına gelebilecek en kötü şey gelmiştir Hasan Mutlucan'ın başına gelmiştir... Ne yazık ki, 12 Eylül darbecilerinin propagandistleri yüzünden cuntayla özdeşleşmiş bir ses olmuştur. Kendisi bile "Kendi sesimle kendimi uyandırmaktan bıktım artık" "`İtiraz etsem, vatan haini derlerdi`..demiştir. Ama tek başına bunu engelleyememiştir.
Daha sonra hislerini şöyle dile getirmiştir :" "Dehşetli bozuluyorum. Çünkü darbe sanatçısı değilim. Halit Kıvanç attı bu sıfatı ortaya. Sanki bütün millet, hislerinin tercümanıymış gibi kabul etti. Kahramanlık türküleri insanlara tesir eden bir şeydi. Hissiyatlarına tesir ettim ki beni beğendiler. Ama yukarı kademelerden bazı kişiler beni maalesef kullandılar. Propaganda, reklam vasıtası yaptılar. Darbecilere mal etmek istediler, o türkülerden soğuttular beni. Ben kimsenin adamı değilim, halka türküler okuyan biriyim, o türküler ecdadımın kahramanlık öykülerini anlatan menkıbelerdi. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Hissiyatıma kapılabilirim. Küskünüm efendim."
Ne yazık ayaklar altına alınan, hiçe sayılan İtibarı halen iade edilmemiştir. İşin ironik yanı kendisi sol dünya görüşünde olan biridir...
Müzik geçmişi hiç de boş değildir.