View Single Post
Eski 03-10-2009, 17:15   #67
tourkana
Ağaç Dostu.

tourkana's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2006
Merhaba Sayın Myndos,

Ben şöyle bir şeyler karaladım fakat benim çizimimdeki tepedeki üçgen bölümünü yapabilmek için ,ağacınızdaki en tepedeki dalı başlangıç yerinden birkaç farklı teknik kullanarak aşağıya doğru bükmeniz gerekecek( Rafya kullarak telleme veya dalın başlangıç yerine dik üçgen kesik atarak eğme), bu teknikleri size daha sonra izah ederim,belki uygulayan üstatlarımız da olmuştur,hatta belki başka tekniği de vardır .
Sayın Bonsaisan 'ın eklediği PA çalışmasındaki ,tepenin altındaki kalan dalların modelini de örnek alabilirsiniz,burada karar sizin zevkinize kalıyor.

Tasarım tercihinizde en alttaki üçüncü partiyi uygulayabilir ve uygulamazsanız, ama ben olsam sadece en tepe,sağ alt ve sol alt partilerden oluşan bir çalışma uygulardım.
Bu dolu ve üçgen ters tencere görünümlü dalları ancak ağacın büyüme karakterine uygun uç alma ,budama ile çatallandırarak kavuşabilirsiniz.
İzzet bey ve Ali bey bu konuda oldukça tecrübeliler, İzzet beyin Afralarında budanan bir yerden 4-5 sürgün çıktığını gördüm. sanırım 2-3 sene içinde uygun tekniklerle güzel bir bonsainiz olacak, çok hızlı büyüyen bir ağacınız olduğu için şanslısınız.

Budadığınız dallar için teşekkür ederim. Dalyan'da ve Ortaca'da çok aradım ama istediğim formda P.A yoktu fidancılarda.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg pahas.JPG (63.8 KB, 359 views)

Düzenleyen tourkana : 03-10-2009 saat 18:34
tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön