View Single Post
Eski 03-10-2009, 15:41   #65
myndos
Ağaç Dostu

myndos's Avatar

Giriş Tarihi: 08-11-2008
Hocam yüreklendirici güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bonsai'ye ilgi duymam ve attığım kocaman adım sizlerin sayesinde oldu. Hem sevdirdiniz, başlattınız, yol gösterdiniz, hem cesaret verdiniz. Hepinize müteşekkirim.
Ben artık (yaklaşık 1 yıldır) işimi gücümü bıraktım, elimde makas ve tel, bütün gün yeşimin karşısındayım. Bir o yandan bir bu yandan buduyor, şöyle mi olsa? böyle mi olsa? diye seyrediyor, hayalimde şekilden şekile biçimlendiriyorum. Mesleğim zaten tasarım ağırlıklı olduğu için oldukça zevkli geliyor. Bonsai aşkı, ressam ve grafiker olan eşime de bulaştı ve ufak ufak diğer arkadaşlarıma da tabi. Saksısını, seramikçi bir arkadaşımın atelyesinde birlikte yapacağız. Olgun haline ulaşması kaç yıl sürer, ömrüm son halini görmeye yeter mi bilmem ama... Bonsai işine, keşke 20 yıl önce başlasaymışım diye hayıflanıyorum.

Söz konusu aşağı sarkan dalı öneriniz üzerine budamayacağım. Budamayı düşünmemin sebebi; sol tarafındaki sarkan dal ile yanyana bıyık hissi veriyor olması ve aşağı doğru yoğun bir kütle oluşturarak ağırlık yapıyor gibi durmasıydı. Bu problemi çözümünü görmek için, Bonsaisan'ın eklediği Pedro j. morales çalışması harika bir örnek oldu benim için. O dalı yana doğru uzatarak yukarıda oluşacak üçgenle (yukarı doğru göğe uzanan dalları kesmeye gönlüm asla razı değil) birleştireceğim, aradaki boşluk da azalacak. Dilerim, biraz da olsa, örnek çalışmaya benzetmeyi becerebilirim.

Artık budama yapmadan telleme ile yola devam, bahara kadar.
Bize gösterdiğiniz, kök budaması ile ilgili son çalışmanıza uygun olarak bahar başında kök budamaya girişeceğim. Şimdilik sabırla beklemem gerek sanıyorum.

Ayrıca, küçük çalışmaları büyük saksılara aktardım. Acele edip hemen küçük saksılara ekmişim, köklenemeyeceklerini hesap etmem gerekirdi.

Tarz konusunda (şelale) fikrimi değiştirmedim. 'Tarzda kararınızı verirseniz , nasıl bir şelale olacağı konusunda yardımcı olurum size.' demiştiniz tourkana.
Değerli görüşlerinizi iletirseniz sevinirim. Budadığım dallar aşağıdaki fotoğrafta. İşime yarar derseniz memnuniyetle gönderirim.

P.afra'mın gidişatını takip ederken, görüşlerinizi de aktarırsanız bu çalışmayı hep birlikte yapmış oluruz izzeterisen..

Çiçekli yeşim üzerine kurduğunuz hayal bana da güzel geldi gülşen.

İlginiz ve desteğiniz için tekrar teşekkürler.

yesimbudama.jpg
Sevgiyle

myndos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön