View Single Post
Eski 02-10-2009, 15:26   #510
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Sevgili Hozat, çok teşekkür ederim ilginize. Satıcı da pek bilgi sahibi değildi ama sanırım sizin ve kılıç'ın yazdığı gibi yediveren türü olsa gerek. Hem yeşil hem sarı hem çiçek görmek te ne zevktir kimbilir.

Haklısın Orijin bence de sizinkilerle aynı tür. Kurumayı bırak daha hafiflemeye bile başlamadı, sanırım biraz daha büyüyecekler.

Süs Kabakları kuruyup sökünce, oradaki hastalıklı Oya Ağacını söküp, Limonu dikmeyi planlıyorum. Limon çok küçük sayılmaz, orta büyüklükte. Bahçenin en güneş alan, en kuytu köşesine dikip, durumunu takip etmek istiyorum. Şayet kışı atlatırsa, dün üzeri meyve dolu gördüğüm Mandalinalardan da dikmek istiyorum seneye.

Bu sene meyve ağaçlarına ağırlık vereceğim. Ne gerekiyorsa yapıp, bol meyve almak istiyorum artık.

mmavi, teşekkür ederim. Bu ay saksılara dikilecek en güzel ve renkli çiçekli bitki bence Kasımpatı. Artık Kasımpatılar oldukça ucuza mevsimlik fideler halinde de satılıyorlar, çeşitli büyüklükteki saksılarda da. Hem renkte çeşitlilik bol hem çok yıllıklar.

Lale, Sümbül, Nergis soğanlarından da alıp ekebilirsiniz. Aynı renkteki Laleleri saksıya birbirine yakın dikerseniz, çok etkileyici olurlar.

Kışlık Hercailer de çıkmaya başlamışlardır sanıyorum. (Uzun süredir seraya uğramadım)

Ayrıca bir ay kadar sonra Çuhalar da çıkmaya başlar.

O kadar çok alternatif var ki, şimdilik aklıma bunlar geldi.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön