View Single Post
Eski 02-10-2009, 14:57   #613
KaanUctug
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-10-2009
Sevgili Sarıcan,

Göndermiş olduğunuz bilgi ve linkler için teşekkür ederim. Elimden geldiğince gereksiz sorular sormadan önce forum konularını takip ederk bilgi edinmeye çalışıyorum. Yazışmalar arasında sulama sistemi kurulumu ve besin eriyiklerinin hazırlanmması konusunda detaylı bilgilere ulaşabiliyorum; bu konular hakkında yeterli birikim yaptıkdan sonra kendi sorularımı sormayı hedefliyorum.

Sanırım yukarda ki sorumu detay vermeden sorduğum için biraz eksik kalmış. Benim amacım dikey bir bahçe denemesi yapmaz yani örneğin 1m * 2m lik bir plaka üzerinde çiçek ve bitkiler yetiştirmek, ilk etapda ürün almakdan ziyade görsel bir bahçe oluşturmayı denemek istiyorum. Bu sistemin örneğin bir dikey çilek yetiştirmekden farkı katı ortamın kullanım süresi olacaktır diye düşünüyorum çünkü bir hasat zamanı olmayacağı için kurulacak zemin en az 3 yıl dayanabilmeli diye düşünüyorum. Süre uzunluğunu göz önünde bulundurarak çürüme, bakteri üretme, koku yapma, parçalanma gibi faktörleri düşünürsek hani katı ortamı tavsiye edersiniz diye sormak istemiştim.

Sevgi ve saygılar...

KaanUctug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön