View Single Post
Eski 01-10-2009, 16:22   #55
swiftblast
Yeni Üye

swiftblast's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2009
Herkese merhaba
ben bu siteye yeni üye oldum ve gerçekten bu bonsai sanatına fena halde merak sardım fakat!!! ): daha hiç bi girişimim olmadı ama merakım yeni başladı.kafanızı ağrıtmassam bir kaç sorum olacak
1-normal bir ağaç tohumdan fideye fideden yavaş yavaş ağaca dönüşüyor buraya kadar tamam fakat bonsai fideden yetişipte nasıl oluyorda sanki büyüyüpte küçülmüş bir ağaç biçimi alıyor çok merak ediyorum.
2-bi fide aldık biraz büyümesi için vede bonsai yapılması için tahminimce ortalama iki karış kadar bir büyüklüğe ulaşması gerekiyor.bu fideyi değişik stillerde yapmakta mümkünmüş.bu fidenin dallarının eğik kalması ortalama 2 sene kadar bir zam zarfından geçmesi gerekiyormuş bu telleri hiçmi çıkarmıcaz ayrıca tellerin altından çıkmak isteyen yeni sürgünlere denk getirmekte bira tuhafıma gitti anlamadım daha doğrusu
3-bide çelikleme denilen bir olay var ben biraz araştırma yaptım ne kadar doğru yaptım onuda bilmiyorum hızlı bir şekilde kök çıkarmak gibi bir olay herhalde bunuda ne zaman hangi aylarda yapıldığını ağacın gelişmesinde nasıl bir yol çizdiğini merak ediyorum
4-şimdi ben bir bonsai yapmak istiyorum fakat öncelikle ufak tefek tel sarma ne bilim toprak çeşitlerini öğrenme,hangi fidenin hangi saksıya dikilebileceği gibi en basitten en zoruna kadar burda herşeyi öğrenmek istiyorum.

Son olarak bana ne gibi önerileriniz olacak uzun bi yazı oldu kusura bakmayın artık .D ama gerçekten çok merak ediyorum ve acaba bende bi bonsai yapabilirmiyim diye düşünmeye 10/15 gündür başladım sürekli düşünüyorum hiç bilmedende elime bi fide alıpta boşu boşuna onu mahfetmek istemiyorum...TEŞEKKÜRLER herkese kolay gelsin

swiftblast Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön