Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hazan-z
Sn Nossie,Adenium Pink tohumu isterseniz gönderebilirim.Sevgiler.
|
Sayın Hazan-z Adenium konusunu baştan 14. sayfaya kadar gözden geçirerek okudum ve bitki gerçekten ilgimi çekti.6 ayda tatminkar bi büyüme sağlıyor anladığım kadarıyla.Benim bulunduğum yerde mart-nisan ayında hava gayet ısınıyor.Kış da sert değil kar bile yağmıyor genelde.
Sizden tohum istesem yollayabilirmisiniz.En kolay yetişeni cinsinden olursa sevinirim acemiyim çünkü.Bide toprağın özelliği ne olmalı?Siz de kendi çimlendirme bilgi birikimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
İyi çalışmalar.
Biraz da bili vereyim alıntı olarak...
ADIM ADIM ADENIUM - ÇÖL GÜLÜ - YETİŞTİRME
Adenium Çimlendirirken %95 başarıya ulaşmak için aşağıdaki yazıyı dikkatlice okuyup, gereken şarları yerine getirmeniz gerekmektedir. Diğer taraftan, özellikle su drenajına ve ısıya dikkat ettiğiniz durumlarda, Adenium tohumları çok kolay çimlenir ve affedicidir. Ancak sizin , aşağıdaki metinde anlatılanları uygulamanız durumunda , hem filizlerinizi çimlendikten sonra yaşatma, hem de sağlıklı bitkiler yetiştirme şansınız artar. Yine kullancağınız tüm malzemeler streril olsun diyerek, ve her çiçek severin elinin altında bir mantar, küf ilacı olduğunu varsayarak , güzel Adeniumları nasıl yetiştireceğimizi anlatmaya başlıyoruz.
TOHUMDAN ADENIUM YETİŞTİRME
( Maddeler halinde yazılan metinde sık sık aynı şeyşeylerin altını bilerek, tekrar ederek çizdik.Tüm tekrarların sebebi, işin aslında 3 temel püf noktasını vurgulamak içindir. Isı, sulama, toprak)
BAŞLARKEN
Ortalama ısı 20°C – 30 °C olsun
Tohumlarınızı elinize ulaşır ulaşmaz ekin.
Ekmeden önce temiz, klorsuz, içme suyunda 3-4 saat bekletin.
İlk hafta , ekim yaptığınız toprağı sık sık sprey yardımıyla bolca sulayın.
Ne zaman ki, filizlenip iki yaprak verdi, sulamayı düşürün. Sadece toprak yüzeyi kuruduktan sonra sulayın.
Tüm bu süreç , ekimden filizlenmeye ideal ortamda 10 gün sürmektedir. Aşağıdaki resimlerde süreç gün gün görülebilir.
Tohum yüzeye yatay olarak konur. Derinlik, ekim toprağına göre yüzeyden -0 cm- ile 1 cm olabilir. Daha derine ekmeyin. Toprağın, steril olmasına , çok geçirgen olmasına, en az %40 dere kumuyla karıştırmaya özen gösterin.
Ekim sonrası 10 günlük süre boyunca , ekim toprağı günde 2-3 kez bol bol sulanır. İlk iki yaprağı çıkana kadar sulamaktan çekinmeyin. Toprağınız geçirgense su süzülüp gidecektir.Zaten arzu ettiğimizde budur. Yine havanın güneşli, ısının 20 derecenin üstünde olması gerektiğini hatırlatalım.
Yedinci gün çıktılar bile. Sulamaya devam , eğer tümü çift yaprak verdiyse suyu azaltın.
Dokuzuncu gün. Tüm çıkanlar çift yapraklı, bir gün daha sulayalım. Ama çift yaprak olduktan sonra, elimizle kontrol edip, sadece toprak yüzeyi kuruysa sulama yapalım.
İşte şanslı tohum, hemen önde ALBİNO bir Adenium olacak.Tabiat bu işte, hangi tohumun albino olacağını kim bilebilir?