View Single Post
Eski 30-09-2009, 14:58   #30
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
mydos, 2. fotograftaki isaretli yerden budayabilirsiniz.(hatta geriye kalacak zirveyi de biraz kisaltabilirsin.)

Onyuz olarak 2. ve ya 4. fotograftakiler olabilir. 3. fotograftaki govde saksiyi kapatiyor. Govde saksinin sag ve ya solundan asagiya sarkmali.

8. fotograftaki govde uzerindeki budanmis dallar odunsu ve cok gelismis olduklarindan yalniz basina dusmeycelermis gibi duruyorlar. Keskin bir bicakla onlari dikkatlica govdeye en yakin bir sekilde kesmiye calisiniz.(keserken cok dikkatli olunuz bicakla elinizi kesmeyiniz, bostaki elinizi bicakin kesen agzi tarafinda tutmayiniz. Ben elim yanlis yerdedir diye dusunurken birden bicak kacti ve parmaklarimi kestim 8 dikis yil 2006)

Yesim agaclarinin diger bitkilerde olmiyan bir ozelligi kesik yerleri cabuk bir sekilde iyilestirir ve zaman icerisinde kesik yer kaybolur.

Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön