Bugün canım Fırın Makarna istedi.
Mutfak konusunda da hiç üşenmem, yeter ki canım istesin. Saatin kaç olması hiç umurumda olmaz.
Hem pişirdim hem de sizler için fotoğrafladım.
Pişirmeye karar verdiğimde saat 19.00 u geçiyordu, bu yüzden fotoğraflar ev içinde çekildiği için biraz karanlık çıktı.
Fırın Makarna
Kaynamakta olan suya biraz tuz koyarak fırınlık kalınca makarnayı (ben Pastavilla Fırın Makarna kullanıyorum) onbeş dakika haşlayın. Çatlamamasına dikkat edin.
Daha sonra hemen süzerek, içinde soğuk su bulunan bir tencerede onbeş dakika kendisini toparlamasını sağlayıp, iyice süzün.
70 gr. tereyağının eritip, içine birçay kaşığı karabiber ilâve edin.
150 gr. rende kaşar peyniri hazırlayın.
4 adet yumurtayı iyice çırpıp, içine bir su bardağı (250 gr.)süt ilave edin.
Soğuk suda kendini toparladıktan sonra iyice süzülen makarnaları derin bir kaba alarak erimiş haldeki tereyağını, kaşar peynirinin 3/4 nü ve bir tatlı kaşığı dolusu tuzu da ilâve ederek karıştırın.
Ortası delik kek kalıbını yağlayın.
Uzunlamasına demet demet yaptığınız makarnaları kalıbın içine düzenli bir şekilde yerleştirin ve hafifçe bastırın.
Yerleştirme işi bitince, kalan kaşar peynirini üstüne döşeyin ve çırpılan süt, yumurta karışımını da kaşık kaşık yedirin.
Isıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin (ben turbo 190 derecede pişirdim)
Kalıbı ters çevirerek servis yapın.
Makarnalar haşlandı.
