View Single Post
Eski 28-09-2009, 19:39   #256
msgurkan
Ağaç Dostu

msgurkan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2007
Tekin bey, tahmin ettiniz gibi zaman yönünden çok rahat değilim. Ancak ağacı riske atma pahasına değil.

Diğer taraftan ılgın ağacının ne kadar yüksek bir köklenme yeteneği olduğunu da çok iyi biliyorum. 1cm'den 20 cm'ye kadar çaptaki, belki 15-20 çelik köklendirdim. Büyük çoğunluğunu ekim-kasım döneminde yaptım. Hiç kaybettiğim olmadı. Üstelik hiç tecrübem olmadığı dönemde.

Kabuğunun soyulmuş ve köklenmesini beklediğim dönemin kış olmasından pek çekincem yok. Çünkü burada don olmaz, hatta sıcaklık 5 santigrat derecenin altına ender olarak düşer.

Ancak yaz sıcakları kavurucudur ve günde iki kez sulama gerektirebilir. Halbuki onu yazdan önce köklendirip saksıya alabilirsem ağaç altı gölge ve serin bir yere alabilirim.

Benim ağaç köklenmeyecek diye bir kuşkum yok. Asıl korktuğum bu stresli dönemde dallarında geri kuruma oluşmamasıdır. O dalları geliştirmek için iki yıl uğraştım.

Ancak dediğim gibi ikinci aşamaya geldiğimizde, şubatta tekrar değerlendirme yapacağız.

Ilgın dışında başka bir ağaç olsa tabii ki köklendirmek için farklı bir program düşünürdüm.

msgurkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön