Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisan
.
Uygulama ve çalışma konusunda gelen arkadaşlarda zaman konusunda zorluk çekiyorlar.
Ben alsancaktaki kendi studyomda imkan dahilinde her zaman toplanma talebinde bulunmama rahmen bu güne kadar iştirak eder bonsai dostu sayısı çok düşük.
Bu durum çok üzücü bir durum.
Bu durum ülkemizde gelişmekte olan bonsai için üzücü bir durumdur.
|
Bonsaisan bonsai kulubleri kurulurken her yerde ayni zorluklarla karsilasilmistir.
Kulublerin gecmis tarihlerine bakarsaniz 2-3 arkadas tarafindan kurulmuslardir hep sonra zaman icerisinde uye sayisi cogalmistir.
Izmir bu konuda bir ilk olabilecek duzeyde diye dusunuyorum. Siz 2-3 kisi ile kulubu kurar(Resmi olmasa bile) her ayin belli bir gununde toplanirsiniz(Bu toplantileri duyurabileceginiz agaclar.net de var) meraklilari her ayin o gununde o saatte bonsai toplantisi olacagini bilir ve bir sekilde orada olmaya calisir. Belki ilk zamanlar katilim sayisi az olabilir bu katilim azligi sizleri yildirmamalidir. Gun gelir uye sayisi 100 lere ulasir. Ayrica Izmir buyuk sahir belki baska bolgelerde de birden fazla bonsai kulubu kurulur bunu hic bir zaman rekabet olarak algilamamalisiniz her kurulan yeni kulub bonsainin gelisim Turkiyede iyice kok salmasini sagliyacaktir. Kulubler arasi surekli iletisim ve bilgi paylasimi olmali(Buralardaki gibi) ve bir gun Turkiye de tum bonsai kulubleri devletin de destekledigi Ornegin "Turkiye bonsai kulubleri dernegi"ne
uye olup daha genis yurt ici ve yurt disi etkinlikler yapabilirler.
Is biryerleden basliyabilmek ve bunu da Turkiyedeki ilk bonsaiciler yani sizler baslatacaksiniz.
Kolay gelsin.
Kalyon, uygun zamanini, uygun fidaninla bekliyecegim ve yalniz ben degil tum arkadaslar sana, senin gibi yenilere her zaman seve, seve yardim edecektir.