View Single Post
Eski 11-11-2006, 11:50   #94
bonsaireef
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turunc
Böylece ortak fikirde birleştiğimize göre artık o dalı tellemeli miyim?
Yoksa budayıp dallanmasını mı sağlamalıyım? Ayrıca bu iki ağacı bonsai saksısına almayı düşünüyorum. Bu konudaki öneriniz ne olurdu?
Şimdiden telleyebilirsin.
Bonsai saksısına almak için acele etmemelisin. Bonsai saksısına aldığın ağaçlar bonsai olmuş olmalı. Daha büyümesi gereken ağaçlarını daha büyük saksılara almalısın. Cotoneaster için sorun yok çünkü o artık bonsai kıvamına geldi. Baharda yeşillendimi o artık bonsai olmuş sayılır.

Spreyleme konusuna gelince yüzeyden spreylemenin sakıncası yok. Çünkü su sadece yüzeyde kalıyor ve toprağa işlemiyor. Şöyle bir sakıncası olabilir yüzeyden yosunlar sürekli ıslak görününce dibinin kuruduğunu anlamayabilirsin. Ben başlarda bu sorunla karşılaşmamak için bir miktar toprak yüzeyini yosunlamıyordum bu sayede toprağın nemini buradan anlayabiliyordum. Sonra toprak konusunu iyice öğrenince sulamanın o kadarda zor olmadığını toprak iyi olduğu sürece ne kadar sularsan sula sorun olmayacağını anladım. Şimdi yosunları spreylemiyorum yosunlar su istediği zaman ağacı suluyorum. Bunlar hep tecrübe. Bunları öğreninceye kadar çok ağaç hallettim.

Ağaç zamanla seninle konuşmaya başlayacak O zamana kadar sabırlı olmalısın. Bonsai fotoğrafları ve bonsai yapım aşamalarını incelemek çok faydalı oluyor.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön