View Single Post
Eski 27-09-2009, 12:50   #28
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Myndos'un yesim agaci, eklenen fotografalara bakildigi zaman, diger arkadaslarda olusan fikir gibi, ben de bir selale tarzi olabilecegini dusunuyorum.
Agacin baska acilardan cekilmis fotograflari eklenirse belki baska dusunceler de uretilebilir.

Myndos selale tarzi yapmayi dusunuyorsan, agacin on yuzu 3. fotografta oldugu gibi olmali. One dogru uzayan kucuk dali, saga dogru uzayan kalin catalli dali govdeya yakin olarak(budadiginizda en az geriye bir bogum kalsin buyuk bir olasilikla budamadan sonra govde uzerinde kalan bogum da kendiliginden dusup altaki yara cabuk bir sekilde kapanacaktir) budayiniz. Bu budamadan sonra agaciniz bir sure daha ayni saksida kalabilir(1-2 yil kadar ve bu ara siz de ona uygun bir derin saksi bakarsiniz.)

Budaycaginiz dallari cok kolay koklendirebilir ve onlardan da baska bonsailer yapabilirsiniz. Zaten bu konuda deneyimin var o yuzden zorlanaceginizi dusunmuyorum.

Budadiginiz dallardan bonsai saksisina aldiginiz ilk fotograftaki agacinizi daha genis bir saksiya alip dal ve koklerinin iyice gelismasini sagladiktan sonra onun uzerinde calismaya baslayiniz.

Son fotograftaki cicekli yesim'in sola dogru uzanan govdesini budayip orta yerdeki kucuk govdeyi de telleyip sagdaki govde gibi bir egilim verirseniz, ortadaki bosluk kalkacak ve iki govde bir birine yakin bir sekilde guzel bir tarz yakaliyabilirsin.

Diger arkadaslardan gelecek onerileri ve gorusleri de degerlendirip yureginizin soyledigi gibi bir calisma yapiniz.
Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön