merhabalar,
Forumu baştan sona okudum, gerçeten burdaki bilgiler anthurium bakımı için aradığımdan da fazlasını içeriyor. paylaşımları için arkadaşlara çok teşekkür ederim. açıkcası 1 ay kadar önce edindiğim bitkim kocaman çiçeklere ve düzenli yapraklara sahipti. sabah yaklaşık 4 saat kadar tül arkasından güneş alan ve soğuk olmayan salonumda yerleşmişti. zamanla kocaman çiçeklerinin ebatları 6 cm'2 ye kadar düştü ve kırmızı renkleri önce pembeye sonra yeşile çalmaya başladı. işte o zaman yerini değiştirdim ve öğlene kadar yine tül arkasından güneş alan doğu cepheli odaya koydum. su miktarını azalttım (yapraklarından sulamayıysa arttırdım) ve her bitkiye verdiğim sıvı gübreden kullanmaya devam ettim. şimdi bitkim daha sağlıklı görünüyor. çiçekleri yeşilden tekrar pembeye geçmeye başladı. bazı çiçekleri kaybettim ama ebatlarıda büyüyor gibi.
uzman arkadaşlara sormak istediğimse şuki;
bir odamı sodyum lamba yardımıyla ışıklandırıyorum. diğer bitkilerim durumdan çok memnun, acaba anthuriumum bu ışığa dayanabilirmi? önümüz kış ama ben çiçek açtırmaya kararlıyım

acaba tavsiyeleriniz nelerdir?
yemyeşil günler dilerim...