View Single Post
Eski 23-09-2009, 22:26   #232
godofwar
Ağaç Dostu

godofwar's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2009
Merhaba Sn. Mtncer54

Anladım . Ben bölgemdeki bir belediyenin fidanlık sorumlusuyum malum elimizdeki imkanlar ile üretim yapmak çalışıyorum. İşe başlıyalı yaklaşık 3 ay oldu ve bu imkanları en iyi şekilde kullanarak faydalı olmaya çalışıyorum. Arizona servilerini o zaman be aşı ile üretmeyi deneyeyim bu şekilde daha iyi olur. Evet dediğiniz gibi Arizona servileri büyük bir ilgi odağı oldu elimizdede 40 adet dışardan alınmış mevcut ve ben bunları çoğaltmayı düşünüyorum. Üstlerinde tohumlarıda var sanırım tohumlar için erken . Eğer tohumlarından da ekildiğinde aynı formda kalıyor ise size seve seve tohum zamanında gönderebilirim. Limoni servilere gelince 4 günlük sürede işçilere emanet ettim sulama yönünden geldiğimde oldukça sulu gördüm torfun suyu çoktu. Üstten sulandığıda açık ve net sudan ötürü yanmış olabilir. Seranın üstünde yeşil sera örtüsü mevcut Ama yarısında bu gölgelik mevcut bende diğer güneş gören tarafında konumlandırmıştım. Bugün onları gölgelik alana aldım. Umarım en kısa sürede toparlarlar.
Peki Tuncer bey köklenme ne kadar sürede gerçekleşiyor? Ayrıca bu limon servi konusunun dışında ama mavi ladin aşılaması hangi anaçtan oluyor . Yanlış duymadıysam mezarlık servisi anaç olarak kullanıyormuş bu doğrumu?
İlginize teşekkür ederim şimdiden .
Bu arada geçmiş bayramınız mübarek olsun...

godofwar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön