Ali Bey'in yaşam felsefesini ben de çok takdir ediyorum... Daha önceden de yazmıştım.
Yalnız sesli düşünmek istiyorum biraz şu emeklilerin hali konusunda, benim annemle babam da aynı durumda da biraz benzerlik kurdum ister istemez; Ali Bey'in bir evi olsaydı şehirde (İstanbul'da veya başka bi şehirde farketmez) acaba 600 TL emekli maaşı ile kira vermeden bugünküne oranla daha rahat geçinebilir miydi? Eğer "evet"diyse bugünkü siyasal tablo hakkında aynı şekilde mi düşünürdü? Ya da 5 yıl önceki fiyata bile veremedikleri ürünleri yetiştiren köylüler... Onlar klasik tarım yerine örgütlü modern tarım yapılabileceğinden ne zaman haberdar olacaklar acaba? Toprakları konya ovasından daha küçük olan Hollanda bile 30 milyar dolarlık tarım üretimi yapıyor. Bunların çoğu kesme çiçek(lale) olsa da bu bile utanç kaynağı bizim için, lale Osmanlı'nın mı Flamanların mı?
Hiçbir siyasi tarafta değilim, AKP'nin doğrusu da var yanlışı da, sadece dediğim gibi sesli düşünüyorum. Aman polemik falan da olmasın, burası siyaset tartışmak için uygun yer değil zaten. Ben sadece kişinin kendi fırsatını kendisinin yaratabileceğini düşünüyorum, tabi ki uygun şartlarda... Tıpkı Ali Bey'inki gibi...
|