Maşallah Kudret Bey, bence siz ikinci hasadı da kaldırırsınız o tarladan

O delikli su kültürü sistemi yeni galiba? Onda fide mi yetiştiriyorsunuz?
Ben domateslerin çiçeklerini sık sık salladım, döllenme olmuyorsa o domatesin kabahati

Zaten pencereler hep açık, zaman zaman yaprakların rüzgardan sallandığını görüyorum. Işık kafama takıldı. Bu balkon mutfağın devamı, akşam mutfakta sık sık yanıp sönen ışık bitkileri de aydınlatıyor. Acaba bu düzensiz ışık bitkinin hormon dengesini bozar mı? Bunu anlamak için balkonla mutfak arasına siyah perde yapacağım ve akşamları bitkileri ışıkla rahatsız etmeyeceğim.
Düzensiz ışıktan şüphelenmemin sebebi domateslerin sistemine eklediğim cin biberleri. Bu biberler daha önce düzenli ışık alıyorlardı ve oldukça verimliydiler. Bu sisteme alınca bol çiçek verdiler ama neredeyse hiç meyva vermediler. Alt dallarda eskiden oluşan biberler var, üst dallarda sadece kuruyup dökülen çiçekler (resimler aşağıda). Besin sıvısı hep aynı, döllemeyi hep ben tavuk tüyü ile yaptım. Cin biberlerini üç gün önce sistemden çıkarıp, pek güneş görmeyen arka balkona koydum. Cin biberlerin yerine de pembe domates fideleri ektim. Bakalım kışın bunlardan domates yiyebilecek miyim...
Bu arada, siz RR'lerle ilgili yeni projelerim var demiştiniz, sır değilse

bizimle de paylaşır mısınız ?
Selamlar,
Aynı bitki üzerinde, ilk iki resim alt daldaki biberler, üçüncü resim üst dalda kuruyup dökülen çiçekler