öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. cevap yazdıktan sonra konuya hiç bakmadım ama yaklaşık 200 görüntülemeden sonra tek bir cevap geldi.
aslında tam manasıyla bir geri dönüşüm projesi değil elbet ama, birinin yaklaşık 30-50 cm arası olması sebebiyle küçük mekanlarda istediğimiz adette şişe ile yapabileceğimiz bir sistem olacağını düşündüğüm için yazmak istemiştim.
ek olarak dediğiniz gibi dikeyde de yerleştirilip çilek ağaçlarına dönüştürülebilir.
benim deneyeceğim 3.80*2.20 m lik bir alanda bu şişeleri dolandırarak oluşturacağım sistem. 63 tane şişe gerekiyor ve her şişede de bir adet marul olacak.
şişenin derinliği çok olmayacağından marul ekmeyi uygun gördüm. 6 şişeyi birbirine geçirerek hatları oluşturdum, sadece çatıda yapmam gereken iklimlendirme çalışması var. daha sonra şişeleri düzeneğe uygun monte edip, ışık geçirmezliği sağladıktan sonra denemeye koyulacağım inşallah.
projede esneklik tanıması, var olan malzemeleri geri kullanabilmek, ve bazı şeyleri kendi emeğinle uğraşıp başarabilmek nedeniyle yazmıştım umarım faydalanan olur