Sayın Savaş uygulamandaki kontrolsüzlüklerden dolayı atıklarının ayrışmasındaki olaya çürükçül bakteriler hakim olarak sizin malzemenin bozulmasını sağlamışlar.
Bu işi siz kapalı bir kapta yaparak fermantasyonla tamamamlamış olsaydınız bu kokuşma olayı olmazdı,çünkü kokuşma olayını medana getiren bakteriler oksidasyona tabi olarak ayrıştırıyorlar.
Atıklarınızı bir şekilde pasterizasyona tabi tutarak İşleme EM'i katarak sonuçlandırmış olsaydınız atıklarınızdan daha verimli sonuçlar alırdınız.
Besin eriği olarak kullanamadığınız atıklarınızı kompostlaştırarak, daha sonra tekrar kompost çayı-gübre şerbeti olarak kullanmak için aynı işlemi uyguluyarak atıklarınızı daha ekonomik halde kullanımı sağlamış olursunuz, besin eriyiklerinizi taze olarak tüketerek birikmesine meydan vermeyiniz.
Kompost işlerinizde verimli olarak başarılar dilerken Bayramınızıda kutlar esenlikler dilerim.Saygılar..
|