View Single Post
Eski 17-09-2009, 19:14   #24
bahtiyar02
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Biyonem uygulama ve sonuçları

Merhaba dostlar..dün sabah Oğuz Alper beyden aldığım bionem elime geçti. Merakla uygulamak için Telefonla tekrar Oğuz Alper beyi arayıp uygulama şeklini öğrendim.Elimde bulunan 2 litrelik ilaçlama fısfısına biyonem kullanmadan hızlı bir şekilde şisesini çalkalayıp şırınga yardımıyla 10'cc lik biyonemi magiç Bullet'e koyup üstünü suyla tamamlayıp 3 dakika karıştırdım. Görünür bir şekilde su rakı formunu aldı.Hazırladığım biyonemi fısfısa koyup üstünü su tamamlayıp,fısfısı iyice çalkaladım ki sonradan eklediğim su karışsın.Yaklaşık yarım saat(30dk) bekledikten sonra tekrar bir fısfısı çalkalayıp 2 litrelik biyonemi balkon seramdaki ve diğer balkonumdaki tüm sebze ve meyvaların yapraklarını,dallarını ve köklerini ıslattım. Akşam aşırı bir rüzgar olduğundan seranın tüm pencerelerini kapattım.Sabah saat 08.00'de balkon seramın pencerelerini açıp havalandırdım.İçerde bitkilerimin bazılarında özellikle kamkat limonum ve kamkat limon aşıladığım portakalım aşısı, asma fidanım da abartısız 10'ar cm yeni filizler vermiş.beyaz sineklerde büyük bir azalma olduğunu gördüm.Merakla Oğuz Alper Beyi telefonla arayıp durumu anlatım. Biyonemin 24 saatte bu kadar hızlı bir şekilde bitkileri etkilemesi ve beyaz sinek,yaprak bitlerini öldürmesi beni çok etkiledi.Biyonemi uyguladığım Balkon seramda büyük bir bölmeli akvaryumum var içinde 5 adet Beta balığı ve 14 adet küçük sazan balıklarım var. onlara hiçbirşey olmamıştı.İşin aslı benimle dalga geçilir diyede mesaj yazmıyacaktım. Ama resimleri sizle paylaşırsam bana inanacağınızı biliyorum.Burdan Oğuz Alper bey'e biyonem ve yardımlarından dolayı çok teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim. saygılar

Eklenen Resimler

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön