Merhaba arkadaşlar,
Muhteşem forumunuza yeni katıldım. Sayenizde az önce "sözde" bonsai tohumu siparişimi ipttal ettirdim, size minnet borçluyum =). Bonsai ile tanışmam 2 gün önce hediye gelen tanımlayamadığım ağaç ile oldu. Sonra hevese gelip kendim yetiştireyim dedim ve internetten yabancı sitelerden yaptığım araştırmalarla kendime bir tohum belirleyip, buradaki bir online alışveriş sitesinden tohumunu gübresini kabını alıyordum ki, gözüme siteniz çarptı ve tüm siparişi iptal ettim.
Bonsai üstüne biraz daha araştırma yapıp kendi bonsaimi yetiştirmeye karar verdim ve şimdilik hediye bonsai ile uğraşmayı kafama koydum.
Bonsaimin resimleri,
http://img248.imageshack.us/gal.php?g=img5822h.jpg
Bitkinin ne olduğunu, şu an sağlığının nasıl gözüktüğünü, nasıl bir ortam ve bakım koşulları istediğini belirtirseniz sevinirim. Sulama sıklığı ise toprağın kuruluğuna göre değiştiğini öğrendim, yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Öncelikle ilk dikkatimi çeken şey saksımın altında delik olmadığı, altını delmeliyim tabii ki değil mi? Yoksa bitkinin toprağını, saksısını temeldenmi değiştirmemi tavsiye edersiniz?
Ayrıca bu bitki resimde de görebileceğiniz üzere zaten şekil verilmiş ve büyümüş gibi. Ben bu bitki üzerinde ne gibi çalışmalar yapıp, bonsai üzerinde ne gibi tecrübeler edinebilirim?
Hepinize çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar.