Herkese iyi gunler.
Gectigimiz ay yapilan sali toplantisina katilamadim. O yuzden gecen ay birsey paylasamadim. zaten pek farkina varan da olmamis gibi
Bu ay yapilan 3.sali aksami toplantisi oldukca guzeldi. Su yonden guzeldi. Waverley'den nerdeyse 150km uzaktaki "Bendigo Bonsai Club" dan gelen Mery Wilkinson ve esi bizlere erik agaclari ile guzel bir sunum yaptilar(Sunumu yapan Mery, esi de ara sira onun anlatiklarina katiliyordu.)
Mery 40 yil kadar once bonsaiye basladiginda, simdiki gibi kitaplar, internet, veya bonsai ile ugrasanlar pek yoktu derken, ben Turkiyede ve Kibristaki bonsai yapacak bayanlari dusundum hep. Ordakilerin simdiki durumu, Mery'nin 40 yi once yasadiklarindan hic de farkli degildir(belki sizindurumunuz azacik daha iyidir). Umarim, Mery'nin agaclarini, calismalarini goren oralardaki bayan bonsai sevdalilarina, guzel bir ornek olur ve azimli calismalarinin sonucu en az Mery'nin agaclari gibi herkesin agaclari olur.
ylul sali aksami2009 001.jpg
ylul sali aksami2009 003.jpg
Mery erik agaclari hakinda bilgiler veriyor. Eriklerlerin cok comert olduklerini dort mevsimde de keyifle seyredilebilecek agaclar olduklarinin altini ciziyordu.
Ilkbaharda cicekli hallerini seyretmiye doyum olmaz. Yazda uzerlerindeki Olgunlasmis meyvelere bakmak baska bir keyif. Sonbaharda sararan yapraklar dokulurken agac uzerinde kalan tek, tuk Mor veya kirmizi meyveler agaca bakani buyuluyor.(bilgisayardan duvara gosterilen fotograflarda agaclar uzerindeki meyveleri ve sonbahardaki goruntuleri de bize izlettiler.)
Mery agaclarini celikten ve ya bahcesinde cikan erik fidanlarindan kendisi uretmis.
Oralarda da erik agaclari ile guzel calismalar yapabileceginizi dusunuyorum.
ylul sali aksami2009 004.jpg
Mery bircok erik agaci uzerinde calismalar yapti(budamalar) bunlarin icinden bazilarini sizlerle paylasiyorum. Bu uzerinde calisma yapmadan onceki erik agaci.
ylul sali aksami2009 005.jpg
Ayni agac uzerinde hafif budamalar yaptiktan sonra