Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi satsatsat
Merhaba Arkadaslar
Araniza yeni katildim.
Biodizel , gunes ve ruzgar enerjisi derken;
giderek degisen, gelisen dunya ve teknoloji karsisinda
cok hizli gelisen ve degisen bilgi bobardimaninda sirada topraksiz tarim organik tarim gibi konulara sira geldi gibi.
Sizlere bir fikrimi sunmak ve goruslerinizi almak isterim.bununla birlikte profesyonel anlamda topraksiz tarimi uygulama konusunda da fikirler ve deneyler uretme sansimiz ve basarili olabilmemiz mumkun olabilir.
Takip edebildigim kadari ile ki hemen butun mesajlari okumaya calisiyorum ve henuz bitiremedim.Asagidaki konulari toplarlamak ve bir arada koperatif tarzi bir girisimde bulunmak dusunulebilirmi ? sorusunu
1- Hangi bitki, agac ve kök bitkiler bu yontemle yetistirilebilir.
2- Donemsel piyasa ihtiyacina/sartlarina gore urun degistirme islemi yapilabilirmi
3- Optimal maliyet icin en uygun iklim, minimum alan, hangi baslangic urunu ve uretim tipi.
4- Urun disindaki ciktilarin aritimi ve geri donusumu ve hukuksal boyutta buyuk miktarlarda olusursa yaptirimlari/sonuclari
5- Sulama, Elektrik ve isitma is gucu konusunda maliyet dusurucu onlemler ve Otomasyon sistemleri.
6- Pazarlama konusunda ic/dis alici ve talep miktarlari. Mumkunse on taleplerin toparlanmasi
7- Butun proje bazinda hangi sartlarda sponsor, finansor, proje bazli karsiliksiz kredi imkanlari bulunabilir .
8- boyle birsey yapilirsa katilabilecek insan sayisi ve bunun duzenlenmesi.
su an icin aklima gelenler bunlar.
Birlikte hareket etmek guc ve gelisim konusunda ivme kazandirabilir.
tum goruslerinizi eletrilerinizi ve eklemek istediklerinizi bekliyorum.
Soru ; Biodizel icin kullanilan bitkiler (Kanola vs..) bu yontemlerle uretilebilirmi ?
Fidan yetistiriciligi icin uygulanabilirmi ?
tesekkurlerimle
Mehmet KANPINAR
|
Çok soruyu bir arada soruyorsunuz. Bunları cevaplamak için, birinin işini gücünü bırakıp sizin için çalışma yapması gerekir. Bu profesyonel bir iştir, bu ortamda birinden bunu istemek haksızlık olur.
Alıntı:
Takip edebildigim kadari ile ki hemen butun mesajlari okumaya calisiyorum ve henuz bitiremedim.
|
demişsiniz. Belki cevapların bir kısmı henüz okumadığınız kısımdadır. Özetle, cevap alamamanızın nedeni bunlar olabilir.
Not: Şu selam durma faslı nereden çıktı, onu da anlamış değilim.