BU ÜZÜMLERİN SALKIMI İKİ KİLO...
(Bu yazı 2 ağustos2009 taririnde Güneş gazetesinde çıktı.)
MERSİN 'in Tarsus ilçesinde denemesi yapılan Kaliforniya menşeli ''Red Glup'' cinsi siyah üzüm ile Romanya menşeli ''Superior Seedless'' cinsi altın sarısı üzümlerde, dekara 7 ton ürün alındı.
Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, ''normalde dekara 1,5_2 ton üzüm alınan bağlarımızın yanı sıra bu iki yeni cins üzüm çeşidinin ekildiği bağlarda dekara 7 ton üzüm elde edilmekte.
Yeni cins üzümlerin her salkımının ağırlığı yaklaşık 1,5-2 kilo arasında değişiyor '' dedi.
(sevgili denizakvaryumu nerelerdesin?)
Not: Sn Musabulut, kırşehir' de 10 dekara yeni dikeceğiniz asmalar için bu cins üzümü düşünmenizi öneriyorum.
Asma dikimi ve bakımı ile ilgili diğer tüm sorularınızın cebaplarını burada tüm arkadaşlarla verirsek çok daha iyi sonuçlara ulaşabileceğimize inanıyorum.
Zira asma yetiştiriciliği bögesel(yerel) farklılıklar gösteriyor ve ben sadece kendi bölgemiz olan ege (menemen) bölgesi için kendi görüşlerimi açıklayabilirim.
Bizim uyguladığımız sistem ve yetiştiricilik kırşehir (ılımlı bölge olsada) yöresine bire bir uygun düşmeyebilir.
Saygılar/sevgiler
Düzenleyen Halil Önen : 30-11-2009 saat 18:31
Neden: harf
|