Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody
Arkadaşlar size bu yaptıklarımın sonuçları üzerine kendi yorumumu getirmek istiyorum,diyorum ki ne oksidasyon nede fermantasyon esasına uymayan bu uygulama saydığım bu yöntemlere alternatif olabilecek bir oluşumla uygulamada çok fazla ayrıntı istemeden bir kap olarak sulama tankı içine bütün atıklarımızı hiçbir işlem yapmadan doğrudan su dolu kabın içine atarsak kendiliğinde etkileşimlen organik bileşikli atıklar ayrışarak bitkilerimize uygulanabilir görünüm arz edince hiç çekinmeden kullanabileceğimiz gübre çay-şerbet bitki besinini elde etmiş oluyoruz.
Uygulamada bulunacak arkadaşlarla konunun ayrıntılarını tartışabiliriz.
|
Sayın epsody,
ben bu yılın başında elime geçen her türlü yeşil malzemeyi bir süre su dolu bir kapta beklettim. Bir kaç gün içinde bitkilerin özü suya geçmiş bulunuyordu. Bu su ile bitkilerimi sulamaya başladım. Başlangıçta zararını görmedim. Ancak, zamanla elimde çok fazla su birikmeye başladı. Daha büyük bir kaba aktardım ve orada biriktirmeye başladım. Aradan biraz zaman geçince, bu kaptaki su renk değiştirmeye ve çok fena bir biçimde kokmaya başladı. Nihayetinde yaklaşık 5-6 ay sonunda koku dayanılamaz hale gelince, bütün suyu tuvalete dökmek zorunda kaldım. Bu su ile suladığım domatesler boyca kısa kaldılar, domates adeti fazla oldu ama küçük oldu. Deneme olsun diye iki ayrı sırık cherry domatesi özellikle bu su ile sulamıştım. Artık bu sudan mı yoksa başka bir nedenden mi, bilemeyeceğim bence pek verimli olmadı.
Saygılarımla.