Merhaba,
Wega nin yazdiklari dogru (Yanlizca 1.5 cm bana oldukca derin geldi. Benim bildigim tohumun capinin yaklasik 2 kati derinlikte toprak ile ortmek yeterlidir **** tohumlari topragin uzerine attiktan sonra hafifce topraga bastirip uzerlerinin ince bir tabaka vermiculitle/perlit ile kapatmak yeterlidir.). Tohumlarin cimlenmesi yaklasik 10-15 gun alabilir. Fakat solucan gubresinin cimlenme uzerinde olumsuz bir etkisi oldugunu sanmiyorum. Ben tohum cimlendirmek icin 1/3 oranlarinda solucan gubresi, hindistan cevizi kabugu tozu (coco peat) veya turba (peat) ve vermiculit kullaniyorum. solucan gubresi ile tohumlar oldukca guclu gelisiyor ve nerdeyse hicbir mineral eksikligi gostermiyorlar. Fakat solucan gubresinin %30-%40 fazlasi bitki gelisimini olumsuz etkiliyor. Bununla ilgili bircok ornek mevcut. Ayrica tohumlari, eger bulabilirseniz deniz yosununda elde edilen sivi gubreleri seyrelterek sulayabilirsiniz.
Kolay Gelsin
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mts
Merhaba arkadaşlar,
3 aydır bir kutuda kompost yapmıştım. Solucanları hafta da bir meyve ve sebze kabukları ile besledim. Herşey yolundaydı. Toprak tam istenilen degerlerdi gibi görünüyordu. Sonunda toprağı hasat ettim. Çok heyecanlı bi şekilde marketten satın aldığım torf toprağı ile solucanlarımın ürettiği toprağı yarıştırdım. Sonucu hemen almak için topraklara tere ektim ve beklemeye başladım. Aradan 3 gün geçti. Sonuç karşısında şok oldum. Solucan gübresi çuvallamıştı. Torf toprağında ki terelerin boyu 2cm geçmesine rağmen solucan toprağında hiç bir tere çıkmadı. Lütfen resimlere bakın.
Böyle olumsuz bir sonuç alacağımı hiç tahmin etmemiştim. Hatanın nereden kaynaklandığını bilmiyorum? Sevgili arkadaşlar bana bir akıl verin. Neden böyle oldu?
TORF TOPRAĞI
SOLUCAN GÜBRESİ

|