View Single Post
Eski 14-09-2009, 10:14   #20
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Benim de hazırlıklar bitti sayılır.

Neler mi yaptım?

Fasulye ve patlıcan konservesi, közlenmiş kırmızı biber sosları, çilek, böğürtlen, yabani incir, vişne, kaysı reçelleri, vişne suyu konsantresi, mürdüm eriği, can eriği ve yaz elması marmelatı, biber turşuları, soslu turşu, mor reyhan, dağ kekiği, nane, kırmızı biber, yeşil reyhan baharatlarımı kurutup kavanozladım, dağ çayı topladım, semiz otu ve fasulye haşlayıp derin dondurucuya attım, karnı yarıklık patlıcan ve kızarmış patlıcan ve biberler poşetleyip attım. Dolmalık biber, salatalık, patlıcan kuruttum, taze çökelek, dumas (süzülmüş yoğurt+kaymak karışımı), tereyağı aldım köyde kayınvalidemden, taze böğürtlen ve kiraz attım birkaç poşet, fasulye ve patlıcan içi ve yeşil biber kuruttum, sarmısaklarımı annem dikmişti önceden onları aldım, zeytinyağı sosladım, salça, sigara böreği sarıp stokladım, bulgur ve köftelik bulgur, kuru fasulye, nohut aldım köyden, semiz otu kuruttum, pekmez (üzüm ve dut) Kurban'da gittiğimde de un alacağım Çok güzel kepekli un oluyor. Domates rendeleyip poşetleyip derin dondurucuya attım. Kars'tan bal getireceğim (harika oluyor)

Geriye kaldı mantı, kızılcık marmelatı, kornişon turşu ve kuşburnu marmelatı.

Bu arada Ayşe Gül Hanım mısırı derin dondurucuya nasıl attınız tadı bozulmadı mı? Ben denemek için birkaç tane attım bir iki hafta sonra da çıkarıp haşladım tadı bozulmuştu. Acaba haşlanıp mı atılması gerekiyor?

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön