Limon, kırmızı gerçekten çok göz alıcı.
Kızkardeşim Çapa'da çalışırken hastanede laboratuarda Japon gulünü saksıda yetiştirip, çeliklerle üretirdi. Benimkiler geçen yıl sopa gibiydi, bu yaz birden coştular.
O sedum çiçekleri bittikten sonra dalları solup dökülüyor , boş saksı kalıyor. Sonra kış sonu, topraktan önce minik yumrular gibi fazlasıyla çıkıyor. Bu yıl öyle sıktı ki dallarını koparıp çok dağıttım. Hatta Temmuzda Enez'e yere ektim.
Şu anda tutacağını sanmıyorum, yeni sezonda isterseniz bölüşürüz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
Bir kaç çelik denememde başarısız olunca ben bu işi beceremiyorum deyip pes etmiştim.
Taa ki Japon Güllerinin tepelerini budayınca elimdekilerilerin yapraklarını temizleyip aynı saksıya dikene kadar. Ayrıca japon gülünün solan çiçeği kendi saksısına düşüp sanırım tohumunu bıraktı ve filizlenip büyüdü. Hep nazlı sandığım Japon Gülü meğer çok kolaymış.
Çeliklerim iki haftadır iyi durumda görünüyorlar, köklenip köklenmediklerini henüz bilmiyorum ama bıraktığım iki yaprak çok canlı yeşil duruyor. Ayrıca tepesinden yeni yapraklar sürüyor.
Katmerlisi de çok güzel ama yalın katlısı gözalıcı rengiyle ve iriliğiyle gerçekten muhteşem. Sabah Onun sürpriziyle güne başlamak ta ayrı mutluluk.
Üstü tomurcuktan görünmeyen sedum türünüze bayılıyorum.
|