Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55
2 tane arı kovanı almak istiyorum. En yakın ev 1 km uzakta olacak etrafta pek fazla kimyasal ilaç kullanımı yok. Her mevsim çiçek oluyor. Yol boyunda akasyalarda var. Burda arıları ordan oraya taşımadan yaşatabilir miyim? Başkalarının arıları zaten ortalıkta cirit atıyor  Ama birşeyi belirteyim etrafta sarıca arı dışında büyük kovan yapan arılar var bunların bize bile zararı dokunuyor. Şeftali, incir, elma, armut meyvelerinin içlerini özenle yiyorlar. Bu büyük arıların bal arılarına zararı olur mu? Arıcılıkla ilgili Toprak TV'de bazı şeyler izledim ve internetten araştırdım az birşeyler biliyordum onlarıda unuttum iyice kafam karıştı ayrıntılı bilgi lazım.
Saygılar...
|
Sayın Samsunlu55, arı her zaman alınabilir ancak en uygun arı alma zamanı ilkbahardır. Şuan arı alsanız olur mu? Olabilir. Ama ben tavsiye etmem. Çünkü kış geliyor. Kışın ne olacağını Allah bilir. İlkbahar önü açık bir zamandır. Nektar boldur ve arı hızla gelişir. Öğrenme anlamında da siz bu gelişimi daha iyi takip edebilirsiniz.
Kitaplarda internette arıcılık üzerine bol bilgi var. Bol bol okuyun derim. Sadece okuyarak arıcı olmak zordur. Yakınınızda bulunan bir arıcıyı takip edin, arıları kışa nasıl hazırlıyor, sonbahar bakımları nasıl? O arıcının faaliyetleri ile okuduğunuz bilgileri harmanlayın.
Yeni arıcılığa başlayacak biri ne zaman arı alsın derseniz. Ben izmir'deyim, İzmir için Nisan ayı, Samsun için de Mayıs 15 ten sonrası uygundur sanırım.
Yalnız şunu da hatırlatayım. Arıcılığa başlarsanız. Bu iş sizi ancak mezarda terkeder.