View Single Post
Eski 13-09-2009, 19:37   #181
Nariel
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Arkadaşlar, yine zavallı bir kediciği hayata döndürmeye çalışıyorum.

Evin karşısında bir balıkçı var, haliyle etrafı kedi dolu. Geçenlerde buraya minik, simsiyah bir yavru da gelmişti ve gayet sağlıklıydı. Bugün arabayla bir yere gidecekken farkettim ki bu ufaklık feci hasta..

İshal olmuş, kusura bakmayın ama yürürken bile su gibi dışkısı damlayıp duruyordu. Çok su kaybetmiş, gözleri pörtlemiş, bir deri bir kemik kalmış, sendeliyordu. Bakışları çok durgun, göz bebekleri büyümüş. Orada kocaman bir kovaya azıcık su koymuşlar, hayvancık o kadar susamış ki, içine düşme pahasına o kovadan sendeleyerek su içmeye çalıştı.

Bizimkiler arabada beklerken hemen koşup evden bir kapta tuzlu-şekerli su getirdim. Biraz da peynir getirip önüne koydum. O sırada yavrucuk balık artıklarını kemirmeye çalışıyordu. O an yapabileceğim daha fazla birşey yoktu, ben de gelinceye bıraktım işlemleri.

Gelince hemen bir çift bulaşık eldiveni geçirdim ellerime, asistanım(!) kardeşimi de alarak pisinin yanına gittim. Zar zor yakaladım ve enjektörle önce az tuzlu su içirdim, sonra çok az süte bol su katıp; yumurta sarısı ve şeker eklediğim karışımı enjektörle verdim.

Daha sonra tastan kendi içmeye başladı zaten. Ayaklarını, kuyruğunu, poposunu ıslak mendille silebildiğim kadar sildim; ishalden dolayı çok pisti.

Ancak emin olamadığım birşey farkettim; hayvanın kuyuğu kırık gibi. Elleyince bağırıyor ve kuyruğun açısı da bir tuhaf duruyor; sağa sola bükülebiliyor Yarın kısmetse veterinere götüreceğim kuyruk meselesi için.

Öğrendim ki çocuklar onu bu hale getirmiş; balıkçı kadın öyle söyledi.

İşte bu da kara böcüğün fotoğrafı:

Eklenen Resimler

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön